Tovább olvasom

Fehér Béla , Szécsi Noémi

Hamisgulyás


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2015-09-17
Terjedelem: 336 oldal

 

Súly: 620 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789632272894
3 490 Ft2 799 Ft
Mennyiség

„Százalékos akció” vagy „20% kiadói kedvezmény”

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Szécsi Noémi és Fehér Béla négykezese különös utazásra csábít: a szerzők a 20. századi magyar hadikonyha történetét, a pótélelmiszerek, ingyenkonyhák, gulyáságyúk és főzőládák világát dolgozták fel az első világháborútól és a Tanácsköztársaság hónapjaitól kezdve a második világháborúig, egészen Budapest ostromának idejéig. A kötetet többtucatnyi korabeli recept egészíti ki: az olvasó elsajátíthatja belőlük egyebek mellett a suhantott leves, a tejfeles tojáspörkölt, a babtorta vagy a tej nélküli palacsinta elkészítésének művészetét. A számos korabeli forrást feldolgozó, fotókkal és egyéb dokumentumokkal illusztrált kötetet a szerzők újságírói kíváncsisággal, esszéista lendülettel és természetesen a tőlük megszokott szépírói szaktudással szervírozták gasztrorajongóknak, valamint a művelődéstörténet iránt érdeklődőknek kihagyhatatlan!

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

20%
Fehér Béla
Tengeralattjáró Révfülöpön
starsBetöltés...

2990 Ft 2392 Ft

20%
Fehér Béla
Fültől fülig

starsBetöltés...

2990 Ft 2392 Ft

Fehér Béla

Magyar esszéíró, prózaíró, újságíró.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja