Tovább olvasom

Jacq, Christian

Imhotep – Az örökkévalóság építésze

Szenzár Könyvek
starsBetöltés...

 

Fordította: Balla Kata
Megjelenés dátuma: 2018-04-23
Terjedelem: 440 oldal

 

Méret: 130 x 197 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789632279893
3 799 Ft3 039 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A fáraó meghalt, Egyiptom békéjét és gazdagságát kegyetlen líbiai hordák veszélyeztetik. Amíg égi jelek alapján el nem dől a trónörökösről, Dzsószerről, hogy méltó-e a hatalom jogarára és a kettős koronára, régensként anyja vigyázza az országot. Ebben az átmeneti helyzetben egy lelkiismeretes és tehetséges vázafaragó kerül a kancellár figyelmének látókörébe. Imhotepnek hívják az ifjút, akiről hamar kiderül, hogy kiváló vezető, mágikus gyógyító képességekkel is rendelkezik, és emellett Maat, az Igazság elkötelezett híve. Imhotep pályája meredeken emelkedni kezd, miközben az átalakuló kormányzatban testet ölt a Vörös Árny, a lélekfaló, Egyiptom ősi ellensége.

Vajon sikerül-e Imhotepnek megvalósítania a Nagy Művet, melyben a fáraót és Egyiptomot éltető, isteni energia kering? Jacq történelmi forrásokon alapuló, lebilincselő regényében megtaláljuk a választ.

Kategória:

„– Lassan elhiszem a legendát, amelyet a memphisziek szőnek köréd, Imhotep. Azt mondják, nem vagy egészen ember, Ptah isten, a kézművesek ura volt az apád.
– Ptah, az építő, a harmonikus formák titkainak tudója, a teremtő erő, melyet fehér lepelbe burkoltak, hogy jobban őrizze az átalakulás tüzét… A neve első betűje egy kocka alakú kő, éppen az az anyag, amelyet meg kell szelídítenem. Őrület, Neferet, tudom. Mégsem adom fel.”

A szerző további könyve

20%
Christian Jacq
Az élet fája – Ozirisz titkai 1.
starsBetöltés...

3499 Ft 2799 Ft

Jacq, Christian

Christian Jacq (1947) francia egyiptológus, író, több mint húsz történelmi témájú mű szerzője. Érdeklődése már kamaszkorában az ókori Egyiptom mágikus, rejtélyekkel teli világa felé fordult. Tizennyolc éves korára nyolc regény kéziratát készítette el, de az igazi áttörést csak az 1987-ben megjelent Champollion, az egyiptomi hozta el neki. Írásaiban Jacq, az egyiptomi magaskultúra szerelmese, mesterien szövi egymásba a történelem, a misztériumokra épülő, mindent átitató egyiptomi vallás és a sokszor gyarló emberi törekvések szálait. Töretlen népszerűségnek örvendő regényei mára huszonöt országban jelennek meg.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja