Tovább olvasom

Allen, Woody

Kész anarchia – Mellékhatások

Trubadúr Könyvek

starsBetöltés...

 

Fordította: Dezsényi; Békés; Hideg; Greskovits
Megjelenés dátuma: 2016-10-03
Terjedelem: 312 oldal

 

Súly: 350 gramm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789632277714
2 999 Ft2 399 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény!

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Woody Allen összegyűjtött írásainak e második kötetében a szerző ismét tanúbizonyságát adja páratlan tájékozottságának és bámulatosan sokrétű műveltségének. A kötet tehát egyfelől a tudás kincsestára, másfelől pedig a búskomorság és a depresszió legjobb ellenszere, hiszen Woody Allen humora és a blőd gondolattársítások iránti nyilvánvaló vonzalma még a tragikus eseményekről szóló írásokat is vidám olvasmányokká varázsolja.
A könyvből egyebek között megtudhatjuk, hogy milyen tanácsot adott a cipősámfák ügyében Albert Einstein a nácik elől Amerikába menekülő tudóstársának; miként gyorsította meg a bélyegilletéki törvény megszületését György király parókájának eltűnése, és minek kellett történnie ahhoz, hogy a Júdás névre hallgató derék eb a hátsó lábaira állva elénekelje a De jó, hogy lány vagyok című dalocskát. Természetesen azok sem fognak csalódni, akik arra kíváncsiak, hogy gyógyítható-e pszichoanalízissel a kagylóktól való kóros rettegés, illetve síléccel az önkéntelen levitáció.
Bár az olvasó nyilván már a pénztárcáját keresi, a kötet megvásárlására késztető végső érvként elé tárjuk azt is, hogy Woody Allen szerint az emberiség ismét válaszúthoz ért. Az egyik ösvény a kétségbeesésbe és reménytelenségbe torkollik. A másik a teljes pusztulásba

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyve

20%
Woody Allen
Na, ennyit erről – Tollatlan jószág

starsBetöltés...

2999 Ft 2399 Ft

Allen, Woody

amerikai író, színész, humorista, Oscar-díjas filmrendező és filmproducer.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja