Tovább olvasom

Josikava, Eidzsi

Muszasi 1.

Szenzár
12345
starsBetöltés...

 

Fordította: Tóth Andrea
Megjelenés éve: 2017
Terjedelem: 388 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
Kötés: kartonált
ISBN: 9789632278827

 

2 999 Ft2 399 Ft
Mennyiség

A fél évszázada tartó polgárháborút 1600-ban a véres szekigaharai csata zárja le, melyben a nyugati hadurak csapnak össze a Tokugava Iejaszu vezette keleti erőkkel. A mindkét oldalon hatalmas veszteséggel járó összecsapásban Tokugava kerül ki győztesen, aki a sóguni cím megszerzésével az egyesített Japán egyeduralkodója lesz. Ebben a sorsdöntő ütközetben a vesztes fél oldalán vívja első harcát Takezó, a becsvágyó, hatalmas őserővel bíró ifjú szamuráj, akit később Muszasi néven ismer meg egész Japán.

A harcból sebesülten ugyan, de sikerül megmenekülnie. Célja, hogy barátjával, Matahacsival épségben hazaérjen, miközben a győztes fél hajtóvadászatot rendez a túlélők ellen. A katonák helyett azonban a különc zen szerzetes, Takuan csapdájába esik. Találkozásuk végérvényesen megpecsételi a fiatal harcos sorsát.

 A véres polgárháborút lezáró sorsdöntő csatában egy ifjú szamuráj – aki később Mijamoto Muszasi néven Japán legnagyobb kardvívója lesz – a vesztes oldalon harcol. Sebesülten, de élve menekül el a csatatérről, mégsem adja föl az álmát, hogy legyőzhetetlen harcossá váljon. Életét a harcművészetnek szentelve megszállottan tökéletesíti vívótudását, miközben sorra győzi le a különböző stílusú iskolák jeles képviselőit. A mesterré válás folyamata alatt fejleszti ki egyedi, kétkardos stílusát, miközben fokozatosan döbben rá arra, hogy pusztán a nyers erővel megvívott győztes párbajok nem vezetnek el a Kard útjának lényegéhez.

Josikava nemcsak a XVII. századi békeidők Japánját, a szamurájok zárt világát rajzolja meg élénk színekkel, de Muszasi személyében egy olyan életutat is elénk tár, mely során egy fékezhetetlen ifjúból Japán leghíresebb kardvívó mestere lesz.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

20%
Eidzsi Josikava
Taikó 2.
12345 starsBetöltés...
Japán a XVI. század végére az állandó háborúzás miatt teljes káoszba süllyed. Az egyes tartományok között vagy törékeny szövetségek születnek,...

3999 Ft 3199 Ft

20%
Eidzsi Josikava
Taikó 1.
12345 starsBetöltés...
Japán a XVI. század végére az állandó háborúzás miatt teljes káoszba süllyed. Az egyes tartományok között vagy törékeny szövetségek születnek,...

3999 Ft 3199 Ft

Josikava, Eidzsi

Japán író.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja