Tovább olvasom

Urbánszki László

Ördögfattyú – A magyarok nyilaitól… 1.

Szenzár Könyvek
starsBetöltés...

 

Megjelenés éve: 2017
Terjedelem: 320 oldal

 

Súly: 612 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789632279411
3 499 Ft2 799 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény!

EZ A KÖNYV 3+1 AKCIÓBAN SZEREPEL
Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Még tíz év sem telt el a honfoglalás óta, ám a magyar hadak folyamatos harci készültségben állnak. Kalandozásként elhíresült megelőző hadjáratokkal lepik meg a keleti frankokat és a bajorokat, hogy ezáltal védjék meg régi-új hazájukat, a Kárpát-medencét.

Agacs, a szabadként, de nehéz sorba születő, szilaj avar még gyermek, amikor elhagyja a szülői házat. Menekül a szegénység, a nyomor elől, mert „szívébe írva a gyönyörű üzenet”: a világon élni csak a nagyfejedelem dicső harcosaként érdemes. A seregbe vezető út azonban igen rögös – Agacsnak nem csak Patkánytól, a hírhedt rablóvezértől kell megszabadulnia, hanem a fegyveres kézitusát és a lovasíjászatot is el kell sajátítania. Kiképzőnek nem is talál kiválóbb tanítót, mint Böngért, a mester-harcost. Vajon sikerül-e a furfangos, betyárlelkületű kis csibésznek képzett harcossá válni, és a nagyfejedelem századának tagjaként nyeregbe szállni a germánok ellen?

Urbánszki László lebilincselően fordulatos, kalandozáskori regényciklusának első részében a 10. századi magyar történelem első évtizede elevenedik meg.

Kategória:

„Lehet, hogy közepes íjász leszel, lehet, hogy jó. Kinek mennyi adatik. Ezen semmilyen mester sem tud változtatni, mert csak attól függ, az Öregisten milyen testi adományban részesített, de mint mondtam, előtte el kell röpíteni ezer, kétezer vagy akármennyi vesszőt.”

A szerkesztő ajánlja