Tovább olvasom

Poljakov, Jurij

Szökni szeretnék


starsBetöltés...

 

Fordította: Goretity József
Megjelenés dátuma: 2015-11-19
Terjedelem: 732 oldal

 

Súly: 670 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789632276229
3 490 Ft2 792 Ft
Mennyiség

„3+1 Karácsonyi akció” vagy „20% kiadói kedvezmény”

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Jó adag életszerűség fűszerezve humorral és csipetnyi erotikával: e recept szerint készült Jurij Poljakov, az egyik legnépszerűbb mai orosz író Szökni szeretnék című regénye. Hőse, Oleg Trudovics Basmakov a negyvenes évei közepén járva elhatározza, hogy megszökik hazulról. Miközben titokban a holmiját csomagolja, a kezébe akadó tárgyak felidézik egész életét: munkahelyi sikereit és kudarcait, magánélete kacskaringóit, szerelmeit, barátságait és nem utolsósorban három évtized orosz valóságának társadalmi, politikai változásait alulnézetből. Ez a peresztrojka, a Szovjetunió széthullásának és az orosz vadkapitalizmus kialakulásának korszaka. Poljakov regénye a párkapcsolatok és a társadalom színes, érzékletes tablója, mely méltán nyerte el a kritikusok és a nagyközönség tetszését.

JURIJ POLJAKOV a legtekintélyesebb irodalmi hetilap, a Lityeraturnaja Gazeta főszerkesztője, s nem mellékesen az orosz-magyar kapcsolatokért felelős társaság elnöke, aki szívügyének tekinti, hogy a magyarok hiteles képet alkossanak napjaink orosz kultúrájáról, s hogy az oroszok megismerjék a kortárs magyar művészet legjobb alkotásait.

Basmakov elunta és félretette a Bibliát. Aztán vagy két héten át amerikai detektívregényeket olvasott, amelyekben hiperszexuális szuperügynökök heroikus harcban hazavágták a hülye KGB-seket, akik kizárólag a szentírásként maguknál hordott Lenin-kötettel feküdtek le.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Gödölye tejben

3499 Ft 2799 Ft 20%

starsBetöltés...
Jurij Poljakov
Demagrád

2499 Ft 1999 Ft 20%

starsBetöltés...
Jurij Poljakov
Bukottak égboltja

2490 Ft 1992 Ft 20%

Poljakov, Jurij

(sz. 1954) a legtekintélyesebb orosz irodalmi hetilap, a Lityeraturnaja Gazeta főszer­kesztője, író, forgatókönyvíró, s nem mellékesen az orosz–magyar kapcsolatokért felelős társaság elnöke.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja