Tovább olvasom

Lebegyev, Szergej

A Debütáns


starsBetöltés...

 

Fordította: Soproni András
Megjelenés dátuma: 2020-12-03
Terjedelem: 332 oldal

 

ISBN: 9789634790884
3 799 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Volt valamikor a Szovjetunióban egy szupertitkos város, melynek kutatóintézetében fantasztikus vegyészek dolgoztak. Állatok sokaságát s gyakran embereket („próbababákat”) is feláldozva fejlesztették ki azokat a mérgeket, amelyekről most, évtizedekkel később gyakran hallunk a hírekben.

Kalityin professzor is ebben a városban dolgozott egészen a Szovjetunió felbomlásáig – majd emigrált, és magával vitt egy kis flakonnal nagy alkotásából, a Debütáns nevű méregből, amely már-már tökéletes, mert nem hagy semmilyen nyomot az áldozat szervezetében. Új külsőt, új identitást kapott, de tudja, hogy így is veszélyben forog az élete. Az orosz titkosszolgálat nem felejt, és akár hosszú évek múltán is bosszút állhat az árulón. S most érzi, majd már tudja is, hogy jönnek érte – s valószínűleg az általa kifejlesztett méreggel akarják majd megölni.

Szergej Lebegyev regénye – amely thrilleres fikcióba oltva nemcsak a fő orosz méreglaboratórium történetét meséli el, hanem a benne dolgozó emberek gondolatait, indítékait (ha úgy tetszik, a lelküket) is igyekszik átvilágítani – hátborzongató véletlen egybeeséssel épp akkor jelenik meg a világ számos országában, amikor a Putyin-rendszer számára legveszélyesebb orosz ellenzéki politikust próbálták méreggel meggyilkolni.

Kategória:

„Szergej Lebegyev csodálatos író, akinek két ritka tehetsége is van: a nemes stílus és a lehető legprecízebb belső optika, mellyel látni és érezni tudja az Oroszországot a 20. században sújtó antropológiai katasztrófa teljes mélységét.”

Vlagyimir Szorokin

A szerző további könyve

20%
Augusztus gyermekei

starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

Lebegyev, Szergej

Szergej Lebegyev 1981-ben született Moszkvában. Éveken át geológiai expedíciókon dolgozott Oroszországban és Közép-Ázsiában. 2011-ben jelent meg első regénye, a Pregyel zabvenyija (A felejtés határa), amely máris Szolzsenyicin és Salamov művei mellé került az orosz lágerirodalom remekművei sorában. További műveiben is elsősorban a sztálini múlt titkait boncolgatja, de a mai Oroszország gondjait átélő hősök nézőpontjából. Már tizenöt országban jelennek meg a regényei, mindenhol nagy kritikai és jelentős közönségsikerrel.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja