Tovább olvasom

Urbánszki László

A felderítő – A magyarok nyilaitól… 2.

Szenzár Könyvek
starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2017-11-15
Terjedelem: 352 oldal

 

Méret: 155 x 230 mm
ISBN: 9789632279428
3 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Még tíz év sem telt el a honfoglalás óta, de a magyar hadak folyamatos harckészültségben állnak. Kalandozásként elhíresült megelőző hadjáratokkal lepik meg a keleti frankokat és a bajorokat, hogy megvédjék régi-új hazájukat, a Kárpát-medencét.

Agacs, a nagyfejedelem ifjú harcosa, miután ép bőrrel és tisztes zsákmánnyal hazatért első hadjáratából, a családi birtok megszervezésébe fog, majd részt vesz a felderítők embert próbáló kiképzésén. Frissen szerzett képességét, a germánoknál szerzett tapasztalataival kiegészítve, már egy éles bevetésen is kipróbálhatja: az újoncok Makó százados vezetésével prédálni indulnak délre, a horvátok földjére. Az élelmes Agacs, miközben küldetésük sikerén dolgozik, nem feledkezik meg a Bene vitéz falujában élő, leendő nemzetségének érdekeiről sem…

Urbánszki László lebilincselően fordulatos, kalandozáskori regényciklusának második kötetében a 10. századi magyar történelem első évtizede elevenedik meg.

Kategória:

„Ha nagyon fontos hírt kell vinnetek, akkor két ember elnyargal, a többiek pedig lassítják az üldözőket! Addig lőnek, amíg el nem fogy az ellenség… vagy a mogyeri felderítő. Nem a mi életünk a fontos, hanem a hír, amelyet megszereztünk.”

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Urbánszki László
A nemzetségfő – A magyarok nyilaitól… 4.

3999 Ft 3199 Ft 20%

starsBetöltés...
Urbánszki László
Ördöglovas – A magyarok nyilaitól… 3.

3799 Ft 3039 Ft 20%

starsBetöltés...
Urbánszki László
Ördögfattyú – A magyarok nyilaitól… 1.

3499 Ft 2799 Ft 20%

Urbánszki László

Urbánszki László egyedi hangulatú írásait, történelmi regényeit 2010-től publikálja. Eddig megjelent kötetei az Odakint, a pusztában, Nemtelen nemesek, Vérszagra gyűl, Fegyver csörög, A lándzsa nemesei, A dalmát háború, Az Arany Horda árnyékában, A Nyugat ura.

„Születtem 54-ben, voltam dunai hajós és batikoló. Vagyok faműves, és írok. Mindig a művészvilág peremén. Se kint, se bent. Viszont innen, félig-kintről, majdnem-bentről jól látom a fonák részeket is. Az emberről akarok írni, úgy ahogy van. Nem ragozni, hazudozni nagy tettekről, célokról, hanem megkeresni az apró valóságok szépségét és mocskát. Ha ez utóbbit ki tudom rángatni a fényre, kevésbé lesz büdös.”

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja