Tovább olvasom

Christie, Agatha

A Hét Számlap rejtélye

Agatha Christie könyvek
starsBetöltés...

 

Fordította: Kada Júlia
Megjelenés dátuma: 2023-04-26
Terjedelem: 316 oldal

 

Méret: 110 x 180 mm
Kötés: KARTONÁLT
ISBN: 9789636202149
3 699 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Chimneys, ahol utoljára a herzoszlovák trónkövetelőt gyilkolták meg, ismét rejtélyes haláleset színhelye. Most sokkal kevésbé romantikus az ügy: a külügyminisztérium angyalarcú (és rossz nyelvek szerint angyali lustaságú) hivatalnoka egy reggel nem ébred fel. Ágya mellett vizespohár és altatószeres üvegcse. A következtetés egyértelmű, öngyilkosság történt.

Batyu Brent, Lord Caterham leánya és Bill Eversleigh, akit a külügyminisztérium alkalmaz, de csak dísznek, akkor kezdenek nyomozni, amikor egy másik fiatalember is meghal. Az ő halálát nehéz lenne öngyilkosságnak álcázni, mert lelőtték. Utolsó szavai „a Hét Számlap”.

De micsoda is a Hét Számlap? Titkos társaság London közepén? És milyen nagyszabású gaztettre készülnek, ha ilyen olcsó nekik az emberélet?

Batyu és Bill segítségére nem más siet, mint Battle főfelügyelő, a faarcú és pengeagyú Scotland Yard-i detektív.

„Drága Loraine!
Szerdán érkezem. Majd kicsattanok az egészségtől, és minden tekintetben elégedett vagyok magammal. Isteni lesz találkozni veled. Ide figyelj, felejtsd el, amit arról a Hét Számlap-ügyről mondtam. Azt hittem, csak jó kis tréfa lesz… de nem az… egyáltalán nem. Sajnálom, hogy egyáltalán szóltam róla neked… jobb, ha a magadfajta kislányok nem keverednek effajta ügyekbe. Úgyhogy felejtsd el az egészet, jó?
Még valamit el akartam mondani… de olyan álmos vagyok, leragad a szemem.”

A szerző további könyvei

Christie, Agatha

Agatha Christie, a krimi koronázatlan királynője 1890-ben Agatha Mary Clarissa Miller néven született. 1920-ban látott napvilágot első krimije, melyben először bukkant fel az általa teremtett legendás nyomozó, Hercule Poirot.  1926-ban jelent meg Az Ackroyd-gyilkosság, amely az első lépést jelentette a világhír felé.  1971-ben megkapta a Dame Commander of the British Empire, azaz a brit birodalom lovagja cím női megfelelőjét. Mintegy nyolcvan krimijét több száz nyelvre fordították le és több százmillió példányban vásárolták meg a hűséges olvasók. Egérfogó című darabját 65 éve játsszák folyamatosan a londoni Ambassadors Theatre-ben.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja