Tovább olvasom

Hua, Jü

A hetedik nap

starsBetöltés...

 

Fordította: Zombory Klára
Megjelenés dátuma: 2019-05-30
Terjedelem: 268 oldal

 

Méret: 121 x 183 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634791676
3 299 Ft2 639 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Jang Fej egy vonaton született, s miután anyja elvesztette, egy fiatal váltókezelő találta meg és nevelte fel tisztes szegénységben. Szerény hivatali karrierje megfeneklett, egy nagy szerelem emléke élteti, s legfőképpen nevelőapja iránt szeretete, aki mindent feláldozott a talált gyermekért…

Jang Fej egyszer csak arra ébred, hogy meg kell jelennie a temetkezési szalonban – azaz nyilván meghalt (bár a halálára nem emlékszik) –, de mivel nincs pénze temetkezési helyre, a temetetlen halottak világában találja magát. S itt hét nap alatt találkozik az életében fontos szerepet betöltő emberekkel – a nevelőapjával, gyönyörű feleségével, aki elhagyta őt, az emberekkel, akik egy házbontásban haltak meg, a csecsemőkkel, akiket a kórház mint hulladékot hajított ki a folyóba, Egérlánnyal, aki öngyilkos lett…

Jü Hua hol ironikusan, hol megható szeretettel mesél elképesztő gyorsasággal változó hazájáról, amelyben óriási távolság választja el a temetkezési szalonban is előjogokat élvező VIP-kat a föld alatti nyomortanyákon élő nincstelenektől.

És csak a temetetlen testek földjén egyenlő mindenki, ahol „nincs szomorúság és fájdalom”.

Kategória:

„Fontos nap ez a mai, hasít belém: a halálom első napja. Én pedig még csak meg sem mosakodtam, és halotti ruhát sem vettem magamra, ugyanúgy vagyok felöltözve, mint mindig, az agyonhordott vattakabátom van rajtam, így indultam el a temetkezési szalonba. Hirtelen elszégyellem magam az öltözékem miatt…”

A szerző további könyve

20%
Élni
starsBetöltés...

3499 Ft 2799 Ft

Hua, Jü

Jü Hua 1960-ban született Hangcsouban, a kínai Csöcsiang tartomány székhelyén. Mao Ce-tung kulturális forradalma idején volt gyermek, sok elbeszélésében és regényében dolgozza fel ennek az időszaknak az abszurditását és kegyetlenségét. 1993-ban jelent meg első regénye Élni… címen, amely ma már a kínai irodalom világszerte kiadott és olvasott klasszikusának számít. A belőle készült film több díjat is elnyert az 1994-es cannes-i filmfesztiválon.

Jü Hua az egyik legismertebb és legelismertebb ma élő kínai író, 2002-ben James Joyce-díjat kapott.

A szerző fotóját Du Bin készítette.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja