Tovább olvasom

Dosztojevszkij, Mihajlovics Fjodor

A Karamazov testvérek I-II.

starsBetöltés...

 

Fordította: Makai Imre
Megjelenés dátuma: 2021-11-11
Terjedelem: kb.1000 oldal

 

Méret: 144 x 223 mm
ISBN: 9789634797449
9 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A Karamazov testvérek Dosztojevszkij életművének méltó lezárása, a szerző művészeti és filozófiai hitvallásának végső összegzése. A címbeli család botrányos, gyilkosságba és bírósági drámába torkolló krónikáján keresztül Dosztojevszkij korának legkínzóbb kérdéseivel, küzdelmeivel és vívódásaival vet számot. A Karamazovok kiszámíthatatlan, tragikus jellemek, akik hol keresik, hol kísértik az Istent – tökéletes megtestesítői egy válaszút elé érkezett, a szélsőséges világnézeti különbségektől kikezdett társadalomnak, ahol a régi törvények már nem képesek hatékonyan megfékezni a feltörni vágyó ösztönöket, ahol a hit válságba kerül, ahol a jó és a rossz határai mindjobban elmosódnak. Dosztojevszkij utolsó nagy műve páratlan szépirodalmi kísérlet a lélek mélységeinek feltérképezésére – napjainkban is változatlanul érvényes látlelet az embert feszítő ellentmondásokról, miközben a világba vetve keresi élete értelmét.

A Karamazov testvérek nem csupán az orosz próza, de az egész világirodalom kimeríthetetlen klasszikusa, mely ezúttal két kötetben, a szerző születésének 200. évfordulója alkalmából jelenik meg újra.

Kategória:

„Véleményem szerint az évezred könyve A Karamazov testvérek. Nem ismerek még egy művet, amely ilyen drámaian, ilyen enciklopédikus részletességgel és ilyen szívből jövő intenzitással ábrázolná azt a kihívásokkal teli állapotot, amit a másokkal való együttlétezés és egy jobb világról való álmodozás jelent.”

Orhan Pamuk

A szerző további könyvei

20%
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij
Feljegyzések az egérlyukból – Helikon Zsebkönyvek 39.
starsBetöltés...

1499 Ft 1199 Ft

Dosztojevszkij, Mihajlovics Fjodor

Orosz író. A világirodalom és az orosz irodalom mindmáig legnevesebb képviselőinek egyike.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja