Tovább olvasom

Kaltenbach, Lorraine

A katonakirályné titka – Sisi lenyűgöző húga


starsBetöltés...

 

Fordította: Balla Katalin
Megjelenés dátuma: 2022-07-15
Terjedelem: 240 oldal

 

Méret: 144 x 223 mm
ISBN: 9789634797180
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Előjegyezhető

Csakúgy, mint nővére, Sisi, Mária Zsófia is bajor hercegnőnek született, majd belőle is királyné lett, de neki – balszerencséjére – a nápolyi trón jutott, ahonnan az egységes Olaszország megteremtői hamarosan elmozdítják. Mária Zsófia hiába védelmezi férfiakat megszégyenítő bátorsággal Gaeta erődjét, győz a túlerő, és a királyi pár kénytelen Rómába, a pápához menekülni. Amikor a Risorgimento már a pápai államot fenyegeti, a Szentatyát megvédelmezni kívánó önkéntesek egyikeként Rómába érkezik Emmanuel de Lavaÿsse, egy régi, de elszegényedett nemesi család sarja, és a pápai zuáv ezred katonája lesz. Az elűzött nápolyi királyné és az egyház védelmében fegyvert fogó Lavaÿsse véletlen találkozásából lángoló szerelem, abból pedig egy gyermek születik, akinek azonban – törvénytelen utód lévén – egész életében titkolnia kell származását…

Két különleges sorsú nő, anya és lánya kalandos életét meséli el könyvében Lorraine Kaltenbach, a hősnőivel távoli rokoni kapcsolatban álló francia írónő. A szerző háromévi kutatómunka után vetette papírra a Marcel Proust által „katonakirálynénak” elnevezett Mária Zsófia és eltitkolt lánya, a házasságtörő kapcsolatból született Daisy történetét.

Kategória:

„Hónapok óta vele foglalkoznak a botránykrónikák. Mostanában leginkább arról pletykálkodnak, hogy a férjével már meg sem próbálnak harmonikus párnak látszani. A sajtó előszeretettel számol be róla, hogy Velencébe akar szökni Sisihez.”

Kaltenbach, Lorraine

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja