Tovább olvasom

Joseph,Campbell ; Bill,Moyers

A mítosz hatalma

Szenzár Könyvek
starsBetöltés...

 

Fordította: Bartók Imre
Megjelenés dátuma: 2019-09-12
Terjedelem: 356 oldal

 

Méret: 130 x 197 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789634792031
3 799 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Joseph Campbell világhírű mitológia-kutató gondolatai nagy hatást gyakoroltak emberek százezreire, köztük George Lucasra is, a Star Wars univerzum megteremtőjére. Campbell – akinek a mítosz nem más, mint „a világegyetem dala, a szférák zenéje” – kötetlen beszélgetés formájában avat be régi korok, letűnt népek mítoszainak legfőbb motívumaiba, miközben rámutat az ezekből fakadó erőre, mely a modern társadalmakban is meghatározó szereppel bír. A mitikus narratíva és a szimbólumok mély értelme nemcsak az ókori világban adott különleges jelentéstartalmat születésnek és halálnak, szerelemnek és házasságnak, háborúnak és áldozatnak, Isten és ember kapcsolatának, de mindez – időn és téren átívelve, univerzális hatalma miatt – a ma emberét is képes megérinteni.

„Campbell: A demokrácia jellemzője, hogy a többség hatalmát nemcsak a politika, de általában a gondolkodás terén is elfogadjuk. Csakhogy a gondolkodás terén a többség természetesen mindig téved.
Moyers: Mindig téved?
Campbell: Az ilyen ügyekben mindenképpen. A többség funkciója a szellem vonatkozásában az volna, hogy megpróbáljon hallgatni arra és kinyílni az előtt, akinek azon túlmenően is van valamilyen tapasztalata az életről, hogy az élelemről, lakhatásról, a gyerekeiről vagy a vagyonáról kellett gondoskodnia.”

Joseph,Campbell ; Bill,Moyers

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja