Tovább olvasom

Johannsen, Izolde

A pontlövész – La Fayette 2.

Szenzár Könyvek
starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2019-06-07
Terjedelem: 320 oldal

 

Méret: 155 x 230 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634792383
3 999 Ft3 199 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

XVI. Lajos király halála után a királypárti összeesküvők, szimpatizáns nemesek, papok, katonák, lázadó parasztok megpróbálkoznak a lehetetlennel, de Vendée vérzivatara elsodorja őket. Gilbert Lafayette hazájától, családjától, barátaitól elszakítva börtönben él. Szalma Jason, az álruhás angol nemes minden furfangja, vagyona és igyekezete ellenére sem tudja barátját kiszabadítani. Várniuk kell. Várni, hogy az új csillag, Bonaparte Napóleon vajon bevilágítja-e az életüket a politika sötét egén. Mindeközben, a tisztogatások következtében a La Force börtönbe kerül Adrienne Lafayette is. Szintén e komor cella lakója a kegyvesztett Latouche-Tréville gróf, a neves ellentengernagy, aki nemcsak befolyását, munkáját és hajóit vesztette el, de a tengert is.

Izolde Johannsen tengeri kalandokkal átszőtt történelmi regénye La Fayette márki és barátja, a titokzatos angol lord életútján keresztül mutatja be a borzalmas forradalmi éveket követő zűrzavart, majd Napóleon felemelkedését és bukását.

Dénesi Ildikó (Izolde Johannsen) 2013 óta jelenteti meg az európai tengerhajózással foglalkozó történelmi regényeit. Kiemelten foglalkozik a második világháborús birodalmi haditengerészet (Kriegsmarine) felszíni hadihajóival és parancsnokaiknak életrajzával. A La Fayette-sorozat második kötetében az európai történelem meghatározó alakjain, nagy pillanatain keresztül mutatja be ezt a különleges világot, új megközelítésből szemlélteti az ismert eseményeket. Eddig megjelent haditengerészeti kötetei: A birodalmi kalóz, Gránátok a becsületért, Kalandor a tengeren, A furfangos fivérek, Megölni a királyt!

Kategória:

„Izolde Johannsen, a hajózásól szóló történelmi regények ihletett alkotója legújabb regényében a rendkívül izgalmas és színes 18. századba kalauzol bennünket. A francia és az amerikai történelemben egyaránt fontos szerepet játszó La Fayette márki történetével ismerkedhetünk meg, akinek kalandos és fordulatos élete minden korú és nemű olvasót lebilincsel.”

Fábián Janka

A szerző további könyve

20%
Izolde Johannsen
Megölni a királyt! – La Fayette 1.
starsBetöltés...

3799 Ft 3039 Ft

Johannsen, Izolde

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja