Tovább olvasom

Akunyin, Borisz

A tüzes pecsét

Szenzár Könyvek

starsBetöltés...

 

Fordította: Iván Ildikó
Megjelenés dátuma: 2019-11-05
Terjedelem: 380 oldal

 

Méret: 155 x 230 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634790938
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Ha mi, rómaiak, nem tudjuk sikerre vinni küldetésünket, a világakarat központja máshová kerül – az arabok, a latinok, a bolgárok földjére, vagy talán másokéra. De a szent tűz nem alszik ki soha. A világ az egység felé halad, és egyszer majd eggyé válik. A mi intézményünk azért született, hogy megvédje ezt a szent tüzet, és gondoskodjon arról, hogy ne hagyja el Konstantinápolyt, ahogyan valaha elhagyta a bukott Rómát. A második Róma itt áll, a Propontisz partján, harmadikra pedig semmi szükség. Most már érted, miért a Tűz Őrzője az én tisztségem neve? Hogy miért gondolom, hogy a folt a homlokom közepén egy tüzes pecsét nyoma? Egykor magam döntöttem úgy, hogy ez a sorsom bélyege. Vannak átlagos emberek, és vannak olyanok, akik magukra vették a nem mindennapi végzet terhét. Elég ezt az egyet elhatározni, és aztán csak ragaszkodni a döntésünkhöz…”

Borisz Akunyin, a világszerte népszerű orosz krimiíró ezúttal közkedvelt Fandorin-sorozatához méltóan emlékezetes karakterekkel és váratlan fordulatokkal teli történelmi kalandtörténetekkel jelentkezik. A tüzes pecsét elbeszélései a Kijevi Rusz díszletei között játszódnak, az óorosz birodalom megalakulását, virágkorát és hanyatlását övező nagyhatalmi csatározások és véres udvari intrikák közepette.
Bizánc legjobb titkosügynöke legújabb küldetése során a Rorik vezette vikingekkel kényszerül szembenézni; egy nyomorék asszony titokban törvénytelen gyermeket szül a kijevi vezér fiának; egy fiatal fejedelem akaratán kívül összetűzésbe kerül sztyeppei szomszédjával, Tagiz kánnal – három évszázadokon átívelő történet, három különleges sors, melyek bármikor tragikus fordulatot vehetnek az orosz történelem kiszámíthatatlan viharában.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Akunyin, Borisz

BORISZ AKUNYIN – az írói álnév a grúz származású orosz japanológust, irodalomtörténészt és fordítót, Grigorij Cshartisvilit (sz. 1956) takarja. Felsőfokú tanulmányait az Afrikai és Ázsiai Országok Főiskoláján végezte, japán és angolszász irodalmat is fordított.

Akunyin az ezredforduló környékén határozta el, hogy a jövőben kizárólag írói munkásságára fókuszál – mára ő a kortárs orosz irodalom egyik legnépszerűbb és legtermékenyebb (jelen állás szerint ötvennél is több kötetet jegyző) szerzője.

Páratlan sikerét mindenekelőtt detektívregényeinek, azon belül is az 1998 és 2018 között megjelent Fandorin-szériájának köszönheti, amelynek Azazel című nyitóregényéből csak Oroszországban mintegy 15 millió példányt adtak el.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja