Tovább olvasom

Cummins, Jeanine

Amerika földje


starsBetöltés...

 

Fordította: Csáki Judit
Megjelenés dátuma: 2020-03-02
Terjedelem: 440 oldal

 

Méret: 144 x 223 mm
ISBN: 9789634793373
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

La Bestia – A Szörnyeteg. Így nevezik Mexikóban azokat a tehervonatokat, amelyek tetején az elviselhetetlen szegénység, vagy a drogkartellek, vagy épp saját bűnös múltjuk elől menekülve tömegek utaznak Közép- és Dél-Amerika országaiból az Egyesült Államok, „Amerika földje” felé. A „piszkos Amerikából” egy jobb helyre, amelynek persze szintén megvan a maga mocska – például épp a bevándorlók ellen felszított gyűlölet formájában. Több ezer kilométeres útjuk során a menekülő embereket szinte kivétel nélkül kifosztják, váltságdíjat remélve foglyul ejtik, a nőket megerőszakolják – a Mexikót behálózó nagy hatalmú kartellek mindenütt ott vannak, és nekik az emberélet olcsó.

Lydia soha nem gondolta, hogy belőle is „migráns” lesz: Acapulco városából való, jómódú, középosztálybeli mexikói nő, akik nyolcéves kisfiával, Lucával együtt mégis a La Bestián, majd a hírhedt Sonora-sivatagban, egy embercsempész vezette csapatban próbálja elérni az ígéret földjét, a határfalon túli Egyesült Államokat. Ha nem sikerül, mert valaki felismeri vagy elárulja őket, és üldözőjük rájuk talál, a biztos halál vár rájuk. Csak a Gondviselésben, avagy a földönfutókat segítő, jólelkű emberekben bízhatnak.

A sors szörnyű fintora, hogy egy megnyerő modorú, irodalom- és operakedvelő, a kislányáért rajongó ember elől kell menekülniük – olyasvalaki elől, aki szereti Lydiát. Hogyan lehetséges ez?

Kategória:

„Különleges mű: tökéletes egyensúlymutatvány a terror és a szeretet között kifeszített kötélen. Nincs ember, aki az első néhány oldal elolvasása után ne jutna el a könyv végéig. A próza kifogástalan, a sztori egy pillanatra sem ereszti el az embert. Ez a könyv fontos eleme lesz a migrációról és a migránsokról folytatott vitának; egész biztosan megcáfolja azt a szemléletet, hogy „bad hombres” – rossz emberek – ostromolnak bennünket. Azon a mikroszinten, a történet szintjén, ahol én a legjobban szeretek időzni, ez egy piszkosul jó regény egy nagyszerű asszonyról, aki menekül a gyönyörű fiával. Csodálatos könyv.”

Stephen King

Cummins, Jeanine

Jeanine Cummins Spanyolországban született, és élt Belfastban is, mielőtt – 1997-ben – az Egyesült Államokba költözött. Az American Dirt előtt három könyve jelent meg, melyek közül a dokumentarista-önéletrajzi Rip in Heaven (Szakadás a mennyekben) című regénye komoly sikert aratott hazájában. New Yorkban él a férjével és két gyerekével.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja