Tovább olvasom

O’Connor, Joseph

Árnyjáték


starsBetöltés...

 

Fordította: Falcsik Mari
Megjelenés dátuma: 2020-07-31
Terjedelem: 432 oldal

 

Méret: 144 x 223 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634793670
4 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Joseph O’Connor bámulatos regénye olyan mélyen ábrázolja a szerelmi kapcsolatok szövevényeit és a művészi kreativitás alkímiáját, mint nagyon kevés mű a világirodalom történetében – s egyúttal elmeséli a Drakula előtörténetét: a viktoriánus Londonban és Bram Stoker lelkében lejátszódó hátborzongató eseményeket, amelyek minden idők legnagyobb hatású horror-regényének megalkotásához vezettek.

Három különleges művész élete kapcsolódik össze a londoni Lyceum Színházban az 1870-es évektől: Henry Irving, a Főnök a kor leghíresebb színésze – izzó szenvedélyekből, indulatokból, félelmekből és szeszélyekből szőtt rendkívüli ember; Ellen Terry, a rajongott színésznő csupa bölcsesség és nagylelkűség; Bram Stoker, a színház igazgatója pedig szinte észrevétlen mögöttük – ő mindig árnyékban van, a kulisszák mögött, de hármójuk szerelmi és művészi drámájának mégis főszereplője ő is.

Kategória:

„Joseph O’Connor egy csoda, az Árnyjáték páratlan diadal”

O’Connor, Joseph

Joseph O’Connor a mai ír irodalom élő klasszikusa. Eddig kilenc regénye jelent meg, de írt színdarabokat és elbeszéléseket is, és hazájában különösen népszerűek a férfilélekről szóló mulatságos karcolatai. Az 1840-es évek írországi éhínségéről szóló, A Tenger Csillaga című regénye (2002) nemzetközi bestseller lett – minden idők egyik legnagyobb sikerű ír regénye

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja