Tovább olvasom

Lebegyev, Szergej

Augusztus gyermekei


starsBetöltés...

 

Fordította: Soproni András
Megjelenés dátuma: 2021-04-20
Terjedelem: 440 oldal

 

Méret: 121 x 183 mm
ISBN: 9789634790891
3 999 Ft3 199 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Lebegyev hőse a kilencvenes évek Oroszországban meggazdagodhatna, mint sokan mások – de őt nem az biznisz érdekli, hanem családjának múltja. Fáradságos kutatómunkával kideríti, mit hallgatott el a naplójában a nagynénje saját regényes életéből – s miközben egyre mélyebbre merül a sztálini múlt titkaiban, kiderül, hogy ez is lehet üzlet. Nem óriási üzlet ugyan, de vannak emberek, akik készek elég sok pénzt fizetni azért, hogy valaki utánajárjon: mi történt a szüleikkel, nagyszüleikkel. Így lesz a regény hőséből „kereső” – lassacskán terjed a híre, és egyre több olyan ember találja meg, aki az igazat akarja megtudni, miközben a nagy többség szeretné elfelejteni, hogy az ő családjának is köze lehetett a XX. század oroszországi tragédiáihoz, vagy egyáltalán – hogy ők egy gyilkos rendszernek és kornak az örökösei.

Kategória:

„Kapcsolja ki a tévét, és kezdje el olvasni ezt a könyvet… Szergej Lebegyev a máról ír, nem a tegnapról. Arról, hogy kudarcot vallottunk: nem tudtuk megérteni a Sztálin-korszakot, nem tudtunk a mélyére látni. (…) Ez már nem Sztálin nemzedéke, hanem a gyermekeik. És a gyermekeik gyermekei – végtelen és baljós láncolatban…
Lebegyev hősei pedig azt kutatják, hogyan lehetne végre elvágni ez a köldökzsinórt…”

Szvetlana Alekszijevics

A szerző további könyve

20%
A Debütáns

starsBetöltés...

3799 Ft 3039 Ft

Lebegyev, Szergej

Szergej Lebegyev 1981-ben született Moszkvában. Éveken át geológiai expedíciókon dolgozott Oroszországban és Közép-Ázsiában. 2011-ben jelent meg első regénye, a Pregyel zabvenyija (A felejtés határa), amely máris Szolzsenyicin és Salamov művei mellé került az orosz lágerirodalom remekművei sorában. További műveiben is elsősorban a sztálini múlt titkait boncolgatja, de a mai Oroszország gondjait átélő hősök nézőpontjából. Már tizenöt országban jelennek meg a regényei, mindenhol nagy kritikai és jelentős közönségsikerrel.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja