Tovább olvasom

Poe, Edgar Allan

Az aranybogár – Helikon Zsebkönyvek 10.

Helikon Zsebkönyvek
starsBetöltés...

 

Fordította: Babits Mihály
Megjelenés dátuma: 2020-09-21
Terjedelem: 120 oldal

 

Méret: 110 x 180 mm
Kötés: KARTONÁLT
ISBN: 9789634795520
1 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Edgar Allan Poe lehelt életet a detektívtörténetekbe – vélte Sir Arthur Conan Doyle. És ki lehetne nagyobb szakértő ez ügyben Sherlock Holmes kalandjainak megalkotójánál? Az aranybogár a krimi atyjának tartott Poe legjobb és leghíresebb novelláit adja közre: misztikum, titok és sötét erők elevenednek meg a hátborzongató (bűn)eseteket feldolgozó elbeszélésekben.
A címadó novella egy kincskeresés hátborzongató története; A hosszúkás láda cselekménye egy titokzatos poggyász és annak tragikus tartalma körül forog; Az ovális arckép elbeszélője egy elhagyott kastélyban különös és gyönyörű női arcképre bukkan; Az áruló szív egy őrült gyilkos elbeszélése, akit Stephen King a világirodalom első szociopata gyilkosának nevezett; Az Usher-ház vége című novella pedig egy ősi arisztokrata családnak és otthonának a pusztulását meséli el.
Poe a 19. századi amerikai irodalom legkülönösebb figurája, akit lírai-allegorikus költészete mellett a mesteri logikával megszerkesztett detektívtörténetei és bűnügyi novellái emeltek a világirodalom nagyjai közé.

A HELIKON ZSEBKÖNYVEK az egyetemes művelődéstörténet legfontosabb és legnépszerűbb műveit teszi elérhetővé kedvező áron. A szépirodalmi címek mellett olyan könyvek jelennek meg a sorozatban, amelyek a történelem, a filozófia, a bölcselet, a pszichológia klasszikusainak számítanak.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

20%
Edgar Allan Poe
A fekete macska – Helikon Zsebkönyvek 3.
starsBetöltés...

1499 Ft 1199 Ft

20%
Edgar Allan Poe
A kút és az inga – Helikon Zsebkönyvek 72.
starsBetöltés...

1499 Ft 1199 Ft

Poe, Edgar Allan

(1809–1849) a 19. századi amerikai irodalom legkülönösebb figurája, akit lírai-allegorikus költészete mellett a mesteri logikával megszerkesztett detektívtörténetei és bűnügyi novellái emeltek a világirodalom nagyjai közé.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja