Tovább olvasom

Vodolazkin Jevgenyij

Brisbane

starsBetöltés...

 

Fordította: Pálfalvi Lajos
Megjelenés dátuma: 2019-10-28
Terjedelem: 536 oldal

 

Méret: 121 x 183 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634793366
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A XIX. századi klasszikus orosz irodalom legnagyobb témájával viaskodva Vodolazkin ízig-vérig mai regényt alkotott: olyan polifonikus művet, amelyben nemcsak egy nagy művész gondolatai szólnak (miközben mindvégig halljuk a zenét is a szöveg mögött), hanem az emberi életeket felfaló, gyilkos történelem minden fals nesze, nüansza, ordítása, egyszóval az idő zúgása is: Oroszország és Ukrajna elmúlt évtizedeit éljük át – egy olyan ember nézőpontjából, aki éppannyira ukrán, mint orosz, és közben európai, de leginkább – az élet nagy titkaival és tragédiáival szembesülve – egyszerűen csak ember, aki tudni szeretné, mi végre van itt a földön.

 

 

Kategória:

„Élni annyi, mint lassan hozzászokni a halálhoz”

A szerző további könyve

20%
Laurosz
starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

Vodolazkin Jevgenyij

(sz. 1964) 1982-ben szerzett bölcsészdiplomát a kijevi Sevcsenko Egyetemen, majd sokáig, mint középkorkutató, csak tudományos munkákat publikált.

2009-ben jelent meg első regénye, a Szolovjov i Larionov (Szolovjov és Larionov), amelyet a kritika jól fogadott, de a széles olvasóközönség csak 2012-ben ismerte meg a nevét, amikor megjelent Lavr (Laurosz) című regénye, amely aztán világszerte óriási sikert aratott – Vodolazkin számos oroszországi és külföldi díjat nyert el művével, amely egy középkori orosz gyógyító élettörténetét meséli el. A 2019-ben megjelent, immár napjainkban játszódó Brisbane hasonlóan nagy sikert aratott Oroszországban – s több mint harminc országban készül a fordítása.

A fotót készítette Sergey Semkin.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja