Tovább olvasom

Polly, Matthew

Bruce Lee

Szenzár Könyvek
starsBetöltés...

 

Fordította: Illés Róbert
Megjelenés dátuma: 2019-10-28
Terjedelem: 580 oldal

 

Méret: 155 x 230 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634792000
4 999 Ft3 999 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Minden idők egyik legnagyobb harcosának, harcművészének tartott „félvér” kínai fiatalembert a nyugati világ – híres filmjeinek köszönhetően – elsősorban páratlan kungfu tudásáról ismeri. A mozivásznon látott, kissé egyoldalú kép azonban csalóka. Bruce Lee nemcsak zseniális harcosnak, de már gyermekkorától kezdve tehetséges színésznek, később kiváló táncosnak („Hongkong csacsacsa bajnoka”) és tánctanárnak is bizonyult.

A hongkongi sikátorok kamasz bandavezére, hírhedt verekedője rövid, de kalandos élete során az USA-ban hollywoodi sztárok személyi edzőjéből, harci jelenetek koreográfusából először epizódszínésszé, majd Hongkongba visszatérve ünnepelt filmcsillaggá, nemzeti hőssé vált.

Matthew Polly évtizedes kutatómunkán alapuló életrajza átfogó és alapos képet ad a Kis Sárkányról, erről a nagy tehetséggel és karizmával megáldott, sokoldalú színész-harcművészről.

"A tengeren az addigi rengeteg edzésre gondoltam, dühös lettem magamra, és ököllel a vízbe csaptam. Abban a pillanatban belém hasított egy gondolat: ez a víz maga a kungfu lényege. Megütöttem, de nem fáj neki. Gyengének tűnik, de a legkeményebb anyagot is képes lerombolni. Ez az! Olyan akartam lenni, mint a víz."
Bruce Lee

Polly, Matthew

MATTHEW POLLY az Amerikai Saolin bestseller írója, újságíró a Princeton Egyetemen végzett, később két évet töltött Henanban, hogy Saolin-kungfut tanuljon – jelenleg a Yale Egyetem munkatársa.

Bruce Lee életrajzának megírása során több mint száz interjút készített Lee családtagjaival, barátaival, munkatársaival és azzal a hölggyel is, akinek az ágyában Lee meghalt. Széleskörű kutatómunkájának eredménye ez a lebilincselő és hiteles életrajz, melyhez fogható eddig még nem született a Kis Sárkányról. 

 

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja