Tovább olvasom

Massie, Allan

Caesar

Szenzár Könyvek
starsBetöltés...

 

Fordította: Lázár Júlia
Megjelenés dátuma: 2017-11-09
Terjedelem: 296 oldal

 

Méret: 130 x 197 mm
ISBN: 9789632279381
3 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Decimus Junius Brutust, Julius Caesar rokonát, korábbi hadvezérét és legközelebbi bizalmasát Octavianus parancsára foglyul ejtik Galliában, ahol fogva tartója fiának, Artixesznek mesél Caesarról. Decimus Brutus szubjektív visszaemlékezéséből ismerhetjük meg Caesar felemelkedését, növekvő hatalmát és személyes varázsát, amellyel nemcsak a legiók hűségét, de a nők rajongását is elnyerte.

Massie történelmi hitelességgel, de emberközeli módon mutatja be Róma egyik legmeghatározóbb és legvitatottabb államférfiját, akinek végzetében Decimus Brutus is kulcsszerepet játszott i. e. 44. március idusán.

Kategória:

„– Nem hinnéd, milyen álom volt – mondta Calpurnia, szinte kiáltva. – A szobrát láttam – hadarta –, vérzett a szobor. Az emberek, a bűzös tömeg, jöttek, és a kezüket megmártották a vérében, sőt néhányan az arcukat is bemázolták vele. Félek, és könyörögtem Caesarnak, maradjon. És ez még nem minden. A múlt éjjel kísérteteket láttak az utcán, panaszosan visítozó kísérteteket, mások pedig vértől maszatos férfiakat láttak harcolni az égbolton. Aztán az áldozat. Biztosan hallottál róla, Egér. Amikor leölték az ökröt, kiderült, hogy nincs szíve. Csupa olyan előjel, melyet bűn lenne nem tudomásul venni.”

A szerző további könyve

20%
Allan Massie
Antonius
starsBetöltés...

3499 Ft 2799 Ft

Massie, Allan

Allan J. Massie (1938) skót író, újságíró, sportújságíró, könyvkritikus, pályafutása során több mint huszonöt regény szerzője. Legsikeresebb és legnépszerűbb művei közé tartoznak a római császárok és hadvezérek – Julius Caesar, Marcus Antonius, Augustus, Tiberius, Caligula és Nero – életét és a Római Birodalom politikáját naplószerűen bemutató, személyes hangvételű írásai.

Gore Vidal a történelmi regények mesterének nevezte Massie-t.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja