Tovább olvasom

Poljakov, Jurij

Demagrád

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2017-10-19
Terjedelem: 240 oldal

 

Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789632276434
2 499 Ft1 999 Ft
Mennyiség

KETTESÉVEL KÖNNYEBB – MINDEN MÁSODIK KÖNYV FÉL ÁRON!” vagy „20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A regény címéül szolgáló Demagrád egy, a világtól elzárt, szigorúan őrzött település, ahova az Oroszországot zűrzavarba és szegénységbe taszító demagrácia bukása és a Haza Megmentője néven tisztelt Rik admirális hatalomra jutása után kitelepítik az előző rendszer politikai elitjét. Az antiutópiaként és politikai szatíraként egyaránt olvasható, de mindkét esetben nagyon mulatságos történet szerint az új, diktatórikus rezsim létrejötte, majd a cári Oroszország újjászületése a hazát korábban az Aranyhal nevű atom-tengeralattjárón szolgáló Rik kapitány részegen kiadott parancsának, illetve az annak folyományaként kialakuló belpolitikai válságnak köszönhető. Az admirális, az EX-elnök és az ex-ELNÖK könnyen beazonosítható triásza mellett a regény lapjain számos más orosz közszereplővel, hírességgel is találkozhatunk. A történet főhőse azonban egy fiktív figura, a Demagrádban mozigépészként és sofőrként dolgozó Misa Kuriljov, aki beleszeret az egyik kitelepített lányába, és kényszerűen részt vállal a demagraták által elsíbolt, külföldi bankszámlákra menekített pénz visszaszerzésére indított titkos akcióban is…

Kategória:

„Kezdetben Demagrádot egyfajta tájvédelmi körzetként gondolták el, ahol az államellenes bűnözőknek, elkülönítve a felháborodott néptől, szemtől szemben kellett volna maradniuk az érintetlen természettel. Csakhogy mindjárt az első télen néhányan megfagytak, a többiek pedig a felismerhetetlenségig lefogytak. Annak ellenére, hogy tavasszal mindegyiküknek kiosztották a vetőmagot, ősszel pedig a tűzifát! Miután Rik admirális minderről tudomást szerzett, játszadozni kezdett nevezetes látcsövével, és azt mondta: »És még ezek a kétbalkezesek akartak országot irányítani! Lássák el őket!« Ezután Demagrádban kiépítették a központi fűtést, az egészségügyi ellátást, felépült az élelmiszerraktár, később pedig még a Nyárfácska nevű valutabolt is.”

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Gödölye tejben

3499 Ft 2799 Ft 20%


starsBetöltés...
Jurij Poljakov
Szökni szeretnék

3490 Ft 2792 Ft 20%

starsBetöltés...
Jurij Poljakov
Bukottak égboltja

2490 Ft 1992 Ft 20%

Poljakov, Jurij

(sz. 1954) a legtekintélyesebb orosz irodalmi hetilap, a Lityeraturnaja Gazeta főszer­kesztője, író, forgatókönyvíró, s nem mellékesen az orosz–magyar kapcsolatokért felelős társaság elnöke.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja