Tovább olvasom

Rakoff, Joanna

Egy évem Salingerrel


starsBetöltés...

 

Fordította: Bozai Ágota
Megjelenés dátuma: 2021-08-10
Terjedelem: 370 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
ISBN: 9789634797197
3 799 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Előjegyezhető

Joanna a középiskola elvégzése után úgy dönt, hogy New Yorkban próbál szerencsét. Költő szeretne lenni, ezért úgy gondolja, egy irodalmi ügynökség asszisztenseként kerülhet közelebb álmai megvalósításához. J. D. Salinger ügynökének asszisztenseként azt a feladatot kapja, hogy válaszoljon az írónak érkező rajongói levelekre, ami tulajdonképpen a szokásos, formális válaszok közvetítését jelenti. Joanna egyhangú, a munkahelye és a barátjával bérelt brooklyni lakás között zajló életét írói szárnypróbálgatásai törik meg. Miközben Salinger rajongóinak a megszokottól egyre inkább eltérő, hol vicces, hol megható válaszokat ír, lassan rátalál a saját írói hangjára.

Az írónőnek a ’90-es években játszódó memoárjából 2020-ban filmet is készítettek, amelyben az ügynökség szigorú vezetőjét Sigourney Weaver, a fiatal Joannát pedig Andie McDowell színésznő lánya, Margaret Qualley alakítja. A filmet 2021 nyarán mutatták be a hazai mozik.

Kategória:

„Megható, szívből jövő könyv. A szerző Salinger segítségével, a rajongók hozzá írt levelein és kedvenc Salinger-alakján, Frannyn keresztül hatol saját lelkének mélyére.”

USA Today

A szerkesztő ajánlja