Tovább olvasom

Hornby, Nick

Egy házasság helyzete

starsBetöltés...

 

Fordította: Tolnai Katinka
Megjelenés dátuma: 2020-11-30
Terjedelem: 128 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634794417
2 799 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Nick Hornby sok mindenről írt már: a futballról, a popzenéről, a kamaszokról, a hitről – de legfőbb témája mindig a párkapcsolat: hősei átélik azokat a kis és nagy tragédiákat, amiket szinte mindenki, aki volt már szerelmes (és nem csak egyszer). Ebben az új regénykében – amelyből sikeres BBC-HBO-sorozat készült –, férj és feleség találkozik minden héten a párterápiás ülés előtt, és tíz percig beszélgetnek: legfőképpen arról, hogy mi okozta a válságot az életükben (vagy egyszerűbben: miért lett Louise-nak szeretője). Hosszú éveken át éltek együtt, két gyerekük van – és most egyszer csak millió darabra hullott szét az a bonyolult rendszer, amelyben egy házasság működik. Hornby, mint mindig, most is hajszálpontosan és utánozhatatlan humorral fogalmaz meg egyszerű dolgokat, amiket oly sokan éreznek – s emellett „hősei”, Tom és Louise az ország helyzetéről, azaz a Brexitről is elbeszélgetnek.

Kategória:

– A Brexit miatt sírtam, nem a kapcsolatunk szörnyű helyzete miatt.
– Hat, nem kifejezetten a Brexit miatt sírtál. Amiatt sírtál, hogy a Brexitre szavaztam, vagyis lényegében a kapcsolatunk szörnyű helyzete miatt sírtál.

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
Nick Hornby
Betoncsók

3999 Ft 3199 Ft 20%

starsBetöltés...
Nick Hornby
Olyan, mint te

3299 Ft 2639 Ft 20%

starsBetöltés...
Nick Hornby
A Meztelen Juliet

3299 Ft 2639 Ft 20%

starsBetöltés...
Nick Hornby
Pop, csajok, satöbbi

2999 Ft 2399 Ft 20%

starsBetöltés...
Nick Hornby
Cicikrisztus

2799 Ft 2239 Ft 20%

Hornby, Nick

Nick Hornby minden idők legjobb focikönyvének szerzője, az Arsenal szurkolója, számos sok millió példányban eladott világsiker fűződik a nevéhez (Pop, csajok, satöbbi; Egy fiúról; Hosszú út lefelé stb.), valósággal falja a könyveket, és olvasmányairól szellemes esszéket ír (Vájtfülűek brancsa címmel magyarul is megjelent egy ilyen kötete), imádja a popzenét (erről is írt egy könyvet 31 dal címmel), és több világsikerű film forgatókönyvírója (Egy lányról, Vadon, Brooklyn).

Nick Hornby nem egyszerűen az egyik legnépszerűbb angol író, hanem állandó viszonyítási pont is. Hozzá hasonlítanak mindenkit, aki lazán, könnyedén próbál írni a csajozásról, a párkapcsolatokról, a férfilélek rejtelmeiről. „Nick Hornby”-s humora van, olvashatjuk rengeteg kritikában.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja