Tovább olvasom

Christie, Agatha

Egy marék rozs

Agatha Christie könyvek
starsBetöltés...

 

Fordította: Borbás Mária
Megjelenés dátuma: 2019-03-20
Terjedelem: 284 oldal

 

Méret: 110 x 180 mm
Kötés: KARTONÁLT
ISBN: 9789634792369
2 699 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Rex Fortescue rosszul lesz az irodájában, a Cityben, és a kórházban meghal. „A tea…” – mondta a halála előtt. De a méreg, ami végzett vele, nem lehetett a teában. A zsebében pedig egy marék rozst találnak. Gyanúsítottban nincs hiány: a néhai pénzmágnás közutálatnak örvendett.

Neele felügyelőnek a nyomozásban segítőtársa is akad hamarosan. A Tiszafa-kunyhóba, a Fortescue család házába megérkezik Miss Marple. Addigra már három hulla van: Adele, Rex felesége és Gladys, a szobalány is gyilkosság áldozata lett. Miss Marple, akinél Gladys régebben szolgált, az ő halála miatt ártja bele magát az ügybe. „Hat hatosról énekelj”, idézi a gyerekverset, amelyben a pástétomba sütött feketerigókról is szó esik. Tiszafa-kunyhóban pedig néhány hete döglött rigókat találtak!

Talán a legcsavarosabb eset ez, amellyel Jane Marple-nek meg kell birkóznia.

„E percben bevonult Miss Grosvenor, hogy elkészítse Mr. Fortescue Szent Teáját. Mr. Fortescue ugyanis másfajta teát ivott, másfajta csészéből, különleges keksszel. Csupán a teavizes üst volt azonos a köznépével, no meg a mosdó csapjából nyert víz. Csakhogy ez a víz most tisztességesen felforrt.”

A szerző további könyvei

Christie, Agatha

Agatha Christie, a krimi koronázatlan királynője 1890-ben Agatha Mary Clarissa Miller néven született. 1920-ban látott napvilágot első krimije, melyben először bukkant fel az általa teremtett legendás nyomozó, Hercule Poirot.  1926-ban jelent meg Az Ackroyd-gyilkosság, amely az első lépést jelentette a világhír felé.  1971-ben megkapta a Dame Commander of the British Empire, azaz a brit birodalom lovagja cím női megfelelőjét. Mintegy nyolcvan krimijét több száz nyelvre fordították le és több százmillió példányban vásárolták meg a hűséges olvasók. Egérfogó című darabját 65 éve játsszák folyamatosan a londoni Ambassadors Theatre-ben.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja