Tovább olvasom

Bukowski, Charles

Egy vén kujon jegyzetei

Trubadúr Könyvek
starsBetöltés...

 

Fordította: Balázs Attila
Megjelenés dátuma: 2016-11-24
Terjedelem: 266 oldal

 

Súly: 298 gramm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789632278704
2 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Bukowskinál a műfaj szinte mellékes: versei tulajdonképpen rövid prózai írások, prózája színtiszta líra, frappáns dialógusai színműként is megállnák a helyüket. Ötvenéves koráig szinte kizárólag verseket írt, és első regényének, a Postának csak kiadója biztatására fogott neki.
Ezt a képet azonban némileg árnyalják az Egy vén kujon jegyzetei című kötetben összegyűjtött szövegek. Ezek ugyanis azt igazolják, hogy Bukowski már a Posta megírása előtt is kísérletezett a prózával. A kötet valamennyi írásában ott van már a későbbi Bukowski-regények és -novellák jellegzetesen nyers hangvétele, kíméletlensége és metsző humora.

te kurva! gyere vissza! mondta a saját lelkének. a lelke kinevette, túl soká bántál velem mostohán, kicsikém. most megkaptad, amit érdemeltél.

Kategória:

„el tudod képzelni a világot 2010-ben? persze, hogy miként fog kinézni, nagymértékben függ attól, mit csinálnak a Bombával. föltételezem, az emberek változatlanul tojást fognak reggelizni és szexuális problémákkal fognak viaskodni. verseket írnak. öngyilkosságot követnek el.”

A szerző további könyvei

Bukowski, Charles

Charles Bukowski (1920-1994) egy kicsit kilóg a huszadik század amerikai irodalmából. Versei alapján a beatköltők közé sorolták, de ő soha nem volt harcias. Önéletrajzi ihletésű regényeiben, amelyeknek főszereplője alteregója, Henry Chinaski, nagyrészt az amerikai társadalom lecsúszott figuráiról írt, nyersen, őszintén, húsbavágó humorral és bölcsességgel. Alkoholista, napról napra élő, kompromisszumokat nem ismerő életmódja miatt sokan rajongtak és rajonganak érte, de ő köszönte, nem kért belőle, sőt, ha lehetett, kerülte a rajongóit (kivéve, ha azok nők voltak), az embereket és főleg az írókat. Charles Bukowskinak mára világszerte kultusza lett, beleértve Magyarországot is.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja