Tovább olvasom

Beregi Tamás

Egyszer egy kutya

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2021-03-03
Terjedelem: 372 oldal

 

ISBN: 9789634795377
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Bertram, a kallódó, kiábrándult fiatalember élete új értelmet nyer, amikor befogadja Lulut, a felemás szemű, bájos menhelyi kutyát. Lulunak köszönhetően Bertram újból meglátja a világban a szépet, és ihletet is nyer – régi tervét megvalósítva megírja végre nagy művét. Miközben az örök körforgásról, a halhatatlanságról szóló könyv óriási siker lesz, szembesül azzal, hogy kutyája élete nagyon is véges. De Lulu sosem halhat meg, és Bertram ezért hajlandó mindent megtenni…

Az egyszerre humoros és elégikus kutyatörténet, miközben a kutya–gazdi kapcsolatának apró  örömeiről és nagy létkérdéseiről szól, ironikus körképet fest egy jól ismert városról és országról is. Az örök kereső Bertram kalandos távol-keleti útján, messzi északra vezető zarándoklatán, különös gyerekkori emlékein és a Luluval átélt sorsfordító élményén keresztül pedig a történet a felnőtté (nem) válás keserédes, szívszorító meséje lesz.

A könyvet Kumi Obata japán grafikusművész illusztrációi díszítik.

Kategória:

Arra gondolt Bertram, amikor a vitorlázó-repülőtér melletti dombon ültek alkonyatkor, hogy az emberek mindent elrontanak azzal, hogy folyton kérdéseket tesznek fel, folyton megmagyaráznak
vagy félremagyaráznak valamit. A kutyákban csodálatos, hogy nincsenek szavaik, ettől a világ megmarad olyannak, amilyennek megteremtődött: gyermekien egyszerűnek és jelen idejűnek.

Beregi Tamás

„A mérleg egyik tálcáján a holtak szíve található, a másikon az Igazság Istennőjének tolla. Ha a szív nem bizonyul nehezebbnek vagy könnyebbnek, beléphetnek vele a fénybe, az öröklétbe, ha azonban igen, a legszörnyűbb büntetés vár rájuk, a teljes megsemmisülés, a nemlét.”

 

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja