Tovább olvasom

Hua, Jü

Élni

starsBetöltés...

 

Fordította: Zombory Klára
Megjelenés dátuma: 2020-10-09
Terjedelem: 260 oldal

 

ISBN: 9789634791669
3 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Jü Hua a mai Kína legmegrázóbb hangja az irodalomban. Az Élni nemcsak a kínai nép lényegéig hatol le, hanem mindannak a hús-vér mélységébe, hogy mit jelent embernek lenni.” Lisa See

Egy földbirtokosból lett egyszerű parasztember meséli el az életét – s bár ez az élet tele van bajjal, kínlódással, hibával, sőt bűnnel és tragédiával is (és a kínai kommunizmus megannyi bizarr és kegyetlen történetével), mégis valahogy… szeretet árad belőle. Különleges remekmű ez a regény: egyszerre letaglózó és fölemelő.

Fu-kuj, miután szerencsejátékon elveszíti a család teles vagyonát, elfogadja új életének minden nehézségét: keményen dolgozik, hogy el tudja tartani családját. Ám a sors ezzel még csak elkezdte brutális munkáját. Fu-kujt erőszakkal besorozzák a hadseregbe, és kénytelen részt venni a polgárháborúban. Hazatérése után minden egyre szürreálisabb lesz: az emberek életét újra meg újra gyökerestül felforgatják a kommunista hatalom bizarr újításai: a földreform, a vasöntési kampány, a kulturális forradalom.

Fu-kuj nem lázad, ő csak élni akar, együtt a szeretteivel, de öregkorára már csak az emlékei maradnak vele – és egy ökör, ő is Fu-kuj, de mintha még sok neve volna…

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyve

20%
Jü Hua
A hetedik nap
starsBetöltés...

3299 Ft 2639 Ft

Hua, Jü

Jü Hua 1960-ban született Hangcsouban, a kínai Csöcsiang tartomány székhelyén. Mao Ce-tung kulturális forradalma idején volt gyermek, sok elbeszélésében és regényében dolgozza fel ennek az időszaknak az abszurditását és kegyetlenségét. 1993-ban jelent meg első regénye Élni… címen, amely ma már a kínai irodalom világszerte kiadott és olvasott klasszikusának számít. A belőle készült film több díjat is elnyert az 1994-es cannes-i filmfesztiválon.

Jü Hua az egyik legismertebb és legelismertebb ma élő kínai író, 2002-ben James Joyce-díjat kapott.

A szerző fotóját Du Bin készítette.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja