Tovább olvasom

Benedek Szabolcs

Ez nem Amerika

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2022-06-02
Terjedelem: 524 oldal

 

Méret: 121 x 183 mm
ISBN: 9789634798446
4 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Becsey Marci egy menő rockzenekar frontembere, ünnepelt sztár, akinek egy ország ismeri a nevét. Lassan lecseng a számtalan lezárással és korlátozással járó járvány, s ő másokhoz hasonlóan azt reméli, az élet mehet tovább ugyanúgy, ahogyan a pandémia előtt zajlott. A visszatérés azonban nem teljesen úgy sikerül, ahogyan azt Marci, a zenekar és a menedzserük eltervezte. Huszonöt sikeres év után Marci kénytelen egy testi tünetekkel is járó életközepi válsággal szembenézni, és miközben ennek okait kutatja, akár valami film, lepereg előtte családjának múltja. Benne a nagyszüleivel – a deklasszált jogásszal és az egykori dívával –, valamint nem utolsósorban az apjával, aki egykor irodalmi babérokra tört, de aztán meg kellett elégednie a megyei napilap főszerkesztői posztjával…

Hol a határ kicsi és nagy bűn, megbocsátható megalkuvás és elvtelen alkalmazkodás, emberi élet és puszta túlélés között? A háromgenerációs regény hősei – akik az 1940-es évektől keresik a boldogulás lehetőségét egy országban, ahol időről időre minden fenekestül felfordul – ritkán tesznek fel ilyen kérdéseket; és a történelem sem kérdezi, inkább csak sodorja őket.

Kategória:

„Elhalkul a hangfalakból áradó gépi zene, kialszik a nézőtéri világítás. Egyszerre sóhajt a közönség, az ezerfejű cézárban gyorsabban ver a szív, emelkednek a pulzusszámok. A színpad még feketeségbe borul, de már látni a zenészek sziluettjeit, ahogy rutinos mozdulatokkal elfoglalják a sötétben a helyüket. Aztán kirobbanó erővel megszólalnak az első taktusok, és ugyanebben a pillanatban fölgyulladnak a reflektorok. A közönség hörög, üvölt és sikít, mintha nem tudná eldönteni, hogy most, azonnal el akar-e élvezni, vagy egyelőre megelégszik a fölfokozott izgalmi állapottal.”

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Ballada egy csapatról

3999 Ft 3199 Ft 20%

starsBetöltés...
Benedek Szabolcs
Vörös, mint a vér

3299 Ft 2639 Ft 20%

starsBetöltés...
Benedek Szabolcs
Kádár hét napja

3299 Ft 2639 Ft 20%

starsBetöltés...
Benedek Szabolcs
A fiumei cápa

3299 Ft 2639 Ft 20%

starsBetöltés...
Benedek Szabolcs
Beatles vágatlanul

3299 Ft 2639 Ft 20%

Benedek Szabolcs

Benedek Szabolcs 1973-ban született. 1997 óta jelennek meg könyvei, leginkább regények és novelláskötetek. Hivatásos Beatles-rajongónak vallja magát, több mint harminc éve foglalkozik az együttessel. Szépirodalmi munkáiért 2010-ben József Attila-díjat kapott.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja