Tovább olvasom

Smith, Zadie

Fehér fogak


starsBetöltés...

 

Fordította: Sóvágó Katalin
Megjelenés dátuma: 2022-03-28
Terjedelem: 684 oldal

 

Méret: 121 x 183 mm
ISBN: 9789634791256
5 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Zadie Smith 2000-ben megjelent, ma már szinte klasszikusnak számító csúcsműve fergeteges történet barátságról, szerelemről, háborúról, három kultúráról, három családról – és arról, milyen csalafinta módon térhet vissza életünkbe a már elhagyottnak hitt múlt.

A negyvenhét éves Archie meghiúsult öngyilkossági kísérlete után úgy érzi, kapott még egy esélyt az élettől. Feleségül veszi a nála jóval fiatalabb, jamaicai származású Clarát, és hamarosan megszületik egyetlen lányuk, Irie. Archie legjobb barátja, a bengáli mohamedán Samad, akit még a második világháborúban ismert meg, szintén családot alapít, iker fiai együtt nőnek fel Irie-val. A többnyire a ’70-es és ’80-as évek Angliájában játszódó, generációkon átívelő történet a sorsok összefonódásán keresztül mutatja be a másodgenerációs bevándorlók útkeresését, önmeghatározását. A hagyománytisztelet és az asszimiláció köztes terében vívódó fiatalok különböző válaszokat adnak a hovatartozás kérdésére.

„Az új évezred első irodalmi szenzációja”  Observer

Kategória:

„A gyermekeink a tetteinkből születnek majd. A mi véletlenjeink lesznek a végzetükké. Ó, megmaradnak a tettek! Minden azon múlik, mi történik az igazság pillanatában, amikor a kövér hölgy dalra fakad, amikor ledőlnek a falak, fekete az ég, és megindul a föld. Abban a pillanatban a tetteink határoznak meg bennünket, és akkor nem számít, hogy Allah, Jézus vagy Buddha néz le rád, vagy esetleg senki. Hideg napokon az ember látja a lélegzetét, forró napon nem látja, de mindkét alkalommal lélegzik..”

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
Menekülés New Yorkból

3499 Ft 2799 Ft 20%


starsBetöltés...
Sugallatok

2499 Ft 1999 Ft 20%

starsBetöltés...
Zadie Smith
Swing Time

4299 Ft 3439 Ft 20%

Smith, Zadie

Az angol apától és jamaicai anyától 1975-ben Londonban született Zadie Smith, a kortárs brit irodalom egyik legsikeresebb, legolvasottabb (több mint 40 nyelven megjelenő) szerzője 25 éves volt első regénye, a Fehér fogak megjelenésekor. A könyv számtalan díjat nyert, s 2002-ben négyrészes tévésorozat is készült belőle. Miután befejezte tanulmányait a cambridge-i King’s College-ban, az írónő a Columbia Egyetemen, majd a New York-i Egyetemen kapott tanári állást. Zadie Smith férjével és két gyermekével jelenleg részben New York Cityben, részben Londonban él.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja