Tovább olvasom

Palahniuk, Chuck

Fulladás

starsBetöltés...

 

Fordította: Varró Attila
Megjelenés dátuma: 2013-10-09
Terjedelem: 308 oldal

 

Súly: 334 gramm
Kötés: KARTONÁLT RAGASZTÓKÖTÉS VISSZAHAJLÓ FÜLLEL
ISBN: 9789632274164
2 990 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Chuck Palahniuk negyedik regénye újabb lázálomszerű mélyrepülés az amerikai pszichébe. Victor Mancini szexmániások csoportterápiáin táplálja nemi éhségét, reménytelen szerelem hevíti Alzheimer-kóros édesanyja csinos kezelőorvosa iránt, miközben estéről estére megöli magát, hogy fedezni tudja a kórházi költségeket: éttermi vacsorák alatt szándékosan félrenyeli az ételét, hogy a megmentésére siető „nap hősei” a későbbiekben elkötelezett pártfogókként támogassák.

Palahniuk gyorsmontázsos mozaik-prózájában feleleveníti a korábbi műveiből ismerős motívumokat. A Harcosok klubja és a Halálkultusz önjelölt, önpusztító messiáshőseinek fehér izzású nihilizmusát egyfajta ciánkeserű optimizmusra cseréli: a Cigányút kínkeserves passió, egy cinikus-romantikus szerelmiháromszög-történet anya, fiú és szentlélek között, egyben maró humorú társadalmi szatíra, amely kisesszéiben egymás után számol le a vallás, az oktatás, az egészségügy, a média és a hatóságok intézményeivel. Az eszmélés, a megváltás lehetőségének meséje ez: lényegében arról a pillanatról szól, amikor a szerző szavaival „a függőségek többé már nem takarják el az igazságot.”

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Chuck Palahniuk
Harcosok klubja

2499 Ft 1999 Ft 20%

starsBetöltés...
Chuck Palahniuk
Halálraítélt

2990 Ft 2392 Ft 20%

starsBetöltés...
Chuck Palahniuk
Beautiful you

2990 Ft 2392 Ft 20%

Palahniuk, Chuck

Amerikai szatírikus regényíró és újságíró. Felmenői Ukrajnából származnak. Díjnyertes Harcosok klubja című regénye alapozta meg hírnevét szerte a világon, mely valójában a mű filmváltozatának sikere után vált híressé.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja