Tovább olvasom

Burgess, Anthony

Gépnarancs – Helikon zsebkönyvek 77.

Helikon Zsebkönyvek

starsBetöltés...

 

Fordította: Gy. Horváth László
Megjelenés dátuma: 2019-10-30
Terjedelem: 208 oldal

 

Méret: 110 x 180 mm
Kötés: KARTONÁLT
ISBN: 9789634793526
1 499 Ft1 199 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A klasszikus zenét megszállottként kedvelő, fiatalkorú Alex napjait a bandájával együtt elkövetett erőszakos cselekedetek sora tölti ki. Alex közvetlen hangnemben, szláv eredetű szavakkal átszőtt szlengjén élethűen írja le e bűncselekményeket, amelyek valójában az embert mechanikus szerkezetté degradáló, a szabad akaratának útjában álló törvények ellen irányulnak. A Ludovico-eljárás során Alexet olyan kezelésnek vetik alá, amelynek eredményeképp az erőszak gondolata rosszullétet vált ki belőle, és mivel a terápia során a gonosz tettek vetítését klasszikus zene kíséri, Alex ezután már a zenét sem tudja élvezni. Az állam ezzel a drasztikus eljárással ugyan rá tudja kényszeríteni, hogy a továbbiakban kerülje az erőszakot, ám valójában szabad akaratától fosztja meg Alexet, hiszen: „Az az ember, aki többé nem választhat, megszűnik ember lenni”. A Gépnarancs Anthony Burgess legismertebb és leghatásosabb műve, melyből Stanley Kubric készített nagy sikerű filmet.

Kategória:

„Lopás és erőszak vágya, könnyű élet csábítása – hát megéri, amikor tagadhatatlan, igen, igen, megdönthetetlen bizonyítékunk van arra, hogy van pokol?”

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
Anthony Burgess
Egy tenyér ha csattan

2990 Ft 2392 Ft 20%


starsBetöltés...
Anthony Burgess
Gépnarancs

2999 Ft 2399 Ft 20%


starsBetöltés...
Anthony Burgess
Beteg a doktor

2990 Ft 2392 Ft 20%

Burgess, Anthony

Brit regényíró, költő, zeneszerző, műfordító, újságíró, zongorista, nyelvész, tudósító. Manchesterben született, az Egyesült Államokban és Európában is élt, később hosszú időre Délkelet-Ázsiába költözött.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja