Tovább olvasom

Poljakov, Jurij

Gödölye tejben

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2017-10-18
Terjedelem: 444 oldal

 

Méret: 121 x 183 mm
ISBN: 9789632279084
3 499 Ft2 799 Ft
Mennyiség

KETTESÉVEL KÖNNYEBB – MINDEN MÁSODIK KÖNYV FÉL ÁRON!” vagy „20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Manapság bárkiből lehet neves írót faragni. Még abból is, aki soha egyetlen sort nem vetett papírra. Ugye, ez merő képtelenség? Vagy mégsem? Jurij Poljakov fergeteges szatírájából kiderül, hogy ebben az értékválságos korban bármi megtörténhet. Főként Moszkvában, ahol az egykori sztálinisták, később Brezsnyev odaadó hívei reszketnek Gorbacsovtól, aztán Jelcintől, s mindenre hajlandók, csak hogy kiváltságaikat megőrizzék. Hogy mik ezek a kiváltságok? Lakás, dácsa, kocsi, külföldi utazás, életműkiadás, és mellesleg állandó belépő az Írók Házába, amelynek messze földön híres éttermében évtizedek óta folyik a pezsgő, a vodka, s ahonnan sosem fogy ki a kaviár.

Poljakov mulatságos, Bulgakovot idéző regénye a posztszovjet értelmiség súlyos morális válságáról szól, de akarva-akaratlan mi is magunkra ismerhetünk, amikor a váratlan érdekszövetségekkel szembesülünk, amikor azt látjuk, mennyire kétes esztétikai kritériumok alapján repülnek egyesek a mennybe, vagy süllyednek a pokol legmélyebb bugyraiba.

Kategória:

A szocializmus, miközben egész halom akadályt támasztott és korlátot állított az inni vágyó ember elé, mégiscsak imitálta, még ha nem is ügyesen, az élet célját, vagyis az élet értelmét. A kapitalizmus viszont, a maga égetett szeszektől roskadozó kirakataival magunkra hagyott bennünket a lét jeges ontológiai értelmetlenségével. És erre nincs bocsánat!

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Jurij Poljakov
Demagrád

2499 Ft 1999 Ft 20%


starsBetöltés...
Jurij Poljakov
Szökni szeretnék

3490 Ft 2792 Ft 20%

starsBetöltés...
Jurij Poljakov
Bukottak égboltja

2490 Ft 1992 Ft 20%

Poljakov, Jurij

(sz. 1954) a legtekintélyesebb orosz irodalmi hetilap, a Lityeraturnaja Gazeta főszer­kesztője, író, forgatókönyvíró, s nem mellékesen az orosz–magyar kapcsolatokért felelős társaság elnöke.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja