Tovább olvasom

Pelevin, Viktor

Gyengéd Érintések Művészete

starsBetöltés...

 

Fordította: M. Nagy Miklós
Megjelenés dátuma: 2020-11-24
Terjedelem: 436 oldal

 

ISBN: 9789634794172
3 799 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Hogyan kapcsolódik de Sade márki és a nácik okkult intézete a Notre-Dame groteszk vízköpőihez? Elérhető-e a halhatatlanság emberáldozatok révén? Pontosan mennyi disznó és légyölő galóca kellett az orosz forradalom kirobbantásához? Milyen vizelési szabályokat érdemes betartani egy zsúfolt börtönvagonban?

Megannyi ilyen izgalmas kérdést vet fel Viktor Pelevin legújabb, három magával ragadóan abszurd történetet felvonultató kötete, melyben négy orosz fiatal kaukázusi túrája baljós beavatási szertartásba torkollik; zsiványok és csicskák folytatnak kiélezett vitát a rabkultúra sajátos etikettjéről; egy szürreális fordulatokkal teli nyomozás pedig fényt derít a történelmet irányító háttérhatalmak ezoterikus praktikáira… És közben küszöbön áll a harmadik világháború, melyet tankok és atomfegyverek helyett taktikai mémekkel fognak megvívni a végleg önmagába zavarodott kollektív tudat harcmezején.

Pelevin a tőle megszokott féktelen fantáziával keveri az örökérvényű filozófiai dilemmákat és antik hagyományokat a közösségi médiák pillanatnyi trendjeivel és a burjánzó összeesküvés-elméletekkel, miközben ugyanolyan önfeledten parodizálja A Da Vinci kód-típusú krimik kliséit, mint a politikai korrektség és a különféle szexuális-kulturális emancipációs mozgalmak körül kialakult szélsőséges véleményeket. A Gyengéd Érintések Művészete képtelen ötletek és szarkasztikus humor mentén szembesít minket tragikomikus valóságunkkal az identitását egyre erőszakosabban kereső 21. században, ahol lassan már „nincs semmi különbség a kulturális folyamatok és a háborús műveletek között”.

Kategória:

„Az élőlények kínjai és szenvedései megmérgezik a pszichés levegőt, amit belélegzünk. Éppen ezért annyira zord ez a mi világunk a lényegét illetően. De a háborúkat, gyilkosságokat és rémtetteket valójában nem vesszük észre – csak olvasunk róluk az interneten, és érezzük az emberi bűn súlyos nyomását, amikor időnként halljuk, hogy recseg a bárkánk…”

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
A Legyőzhetetlen Nap

4999 Ft 3999 Ft 20%

starsBetöltés...
Viktor Pelevin
Titkos pillantások a Fudzsi-hegyre

3799 Ft 3039 Ft 20%

starsBetöltés...
Viktor Pelevin
Generation P

3499 Ft 2799 Ft 20%

starsBetöltés...
Viktor Pelevin
iPhuck10

3799 Ft 3039 Ft 20%

starsBetöltés...
Viktor Pelevin
Omon Ré

2699 Ft 2159 Ft 20%

Pelevin, Viktor

Viktor Pelevin (sz. 1962) a mai orosz irodalom kultikus, világszerte népszerű szerzője. Nevezték már a „gogoli hagyományok továbbírójának”, a „posztmodern orosz irodalom fenegyerekének” és a „cyberkor pszichedelikus Nabokovjának” is, míg ő maga „turbórealistaként” határozta meg prózáját. Sztahanovi tempóban bővülő, jelen állás szerint tucatnyinál is több regényből és megannyi elbeszélésből összeálló életműve javarészt magyarul is olvasható. Az iPhuck10 a legújabb kötete.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja