Tovább olvasom

Hajnóczy Péter

A halál kilovagolt Perzsiából

Kisregények, elbeszélések

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2020-11-05
Terjedelem: 360 oldal

 

ISBN: 9789634794059
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A hetvenes évek magyar prózairodalmának egyik legizgalmasabb alakja volt Hajnóczy Péter, akinek művei – ma már biztosan tudjuk – kiállták az idő próbáját.
Írásai a világgal – és részben az alkoholfüggéssel – való keserves küzdelemről szóló beszámolók: egyszerre precízen tárgyilagos és abszurd, helyenként pedig szürreális stílusban. A vendégszövegek beiktatásával, a filmes vágásokkal és a montázstechnikával megelőzte korát, s ugyanakkor példaértékű teljes kívülállása: ahogy az egyéni és művészi szabadság lehetőségeit kereste, s ahogy önmagát mintegy kívülről szemlélve számolt be a tragikus élethelyzetről, amely aztán korai halálhoz vezetett.
Hajnóczy nemcsak a XX. század második felének legnagyobb magyar „alkoholista írója” (bár kultusza részben ebből fakad), hanem a magyar próza megújítója is, aki sokféle írói hangot és narrációs technikát próbált ki experimentális szövegeiben – hogy aztán kikristályosodjanak belőlük a ma már klasszikussá vált művek: mint A halál kilovagolt Perzsiából, A fűtő, a Jézus menyasszonya, a Ki a macska?…
A Reményi József Tamás által válogatott kötetben az író legjelentősebb művei mellett egy kis ízelítőt kapunk a „kísérleti” írásokból is.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Hajnóczy Péter

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja