Tovább olvasom

Hamvas Endre Ádám

Hermész Triszmegisztosz bölcsessége – Corpus Hermeticum, Liber Hermetis, Asclepius

Szenzár Könyvek
starsBetöltés...

 

Fordította: Tar Ibolya; Hamvas Endre Ádám
Megjelenés dátuma: 2020-11-18
Terjedelem: 636 oldal

 

Méret: 130 x 197 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789634792406
4 499 Ft3 599 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Ami alant van olyan, mint ami fent van, és ami fent van, olyan, mint ami alant van, az Egy csodájának kiteljesedésére.”

A Háromszor Legnagyobb Hermészről úgy tartja a hagyomány, hogy az isteni bölcsesség birtokosa, aki égi eredetű tudását csak a beavatottak előtt fedte fel. Ez a tudás nemcsak Istenről, az istenek és az ember teremtéséről, a világ égi szférákból álló felépítéséről, de a halhatatlan Lélek kozmikus alászállásáról és az ember földön betöltött küldetéséről, sorsáról is szól. Hermész bölcsessége révén az olvasó közelebb kerülhet ahhoz a világképhez és gondolkozásmódhoz, amely több mint másfél évezreden keresztül meghatározta a nyugati világ tradicionális létszemléletét.

Jelen kötetben a Hermésznek tulajdonított kozmogóniai, teológiai és filozófiai alapművek – Corpus Hermeticum, Asclepius, Tabula Smaragdina, A kozmosz leánya – mellett a gyakorlati hermetika két gyöngyszeme – a hellenisztikus asztrológia kézikönyve: a Liber Hermetis és Hortulanusnak a Smaragtáblához fűzött alkímiai kommentárja – is helyet kapott. A bőséges jegyzetanyaggal és a mélyebb megértést szolgáló tanulmányokkal kiegészített gyűjteményes kötet a maga teljességében most jelenik meg először magyarul.

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Hamvas Endre Ádám

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja