Tovább olvasom

Sloman, Larry – Kalusch, William

Houdini titkos élete


starsBetöltés...

 

Fordította: Tábori Zoltán
Megjelenés dátuma: 2019-06-21
Terjedelem: 620 oldal

 

Méret: 155 x 230 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634791645
4 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A legendás – és nem mellesleg magyar származású – Harry Houdini minden idők legnagyobb szabadulóművésze. Zárak, csomók és bilincsek felnyitásának elsajátításával kezdte pályáját a XX. század legelején, és két évtized alatt minden elképzelhető gúzsból és zárt térből kiszabadult. Láncokkal, vizes lepedőkkel, kötelekkel éppúgy megbirkózott, mint vízzel teli tejeskannával, kényszerzubbonnyal (felhőkarcoló tetejéről lelógatva), vagy épp tengerbe süllyesztett, lelakatolt ládával. És persze a halálos izgalmakra éhes közönséggel is. Sikerét nemcsak látványos mutatványainak, hanem legalább annyira személyes kisugárzásának köszönhette.

Houdini szuperhős volt – így természetesen számos könyv született már róla, és szerepel a XX. századi amerikai irodalom egyik nagy klasszikus regényében, Doctorow Ragtime-jában is.

Kalush és Sloman nemcsak Houdini pályájának minden fontos részletét és sikerének titkát igyekszik feltárni ebben a minden korábbinál alaposabb (és egyben olvasmányosabb könyvben), hanem egy izgalmas új cselekményszállal is szolgál: a szerzőpáros szerint a szabadulóművész az európai nagyhatalmak és az Egyesült Államok titkosszolgálatai számára is dolgozott…

Kategorizátlan

„Amerikában született, magyar leszármazott vagyok; a szüleim Ausztriából jöttek; apám rabbi volt Wisconsinban. A nevem Ehrich Weiss; a magasságom körülbelül 168 centiméter; a testsúlyom nagyjából 76 kilogramm; most áprilisban töltöm be a harminchatot… Erős vagyok, mint látja; erősek az izmaim, de az akaratom az izmaimnál is erősebb. "

Sloman, Larry – Kalusch, William

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja