Tovább olvasom

Ferenc Pápa

Isten neve irgalmasság


starsBetöltés...

 

Fordította: Todero Anna
Megjelenés dátuma: 2016-03-04
Terjedelem: 115 oldal

 

Súly: 210 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789632277585
2 999 Ft2 399 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Az irgalmasság Isten első attribútuma. Isten neve. Nincs olyan helyzet, amelyből ne tudnánk kilépni, nem ítéltettünk arra, hogy belesüllyedjünk a futóhomokba. Ferenc pápa egyszerű, közvetlen szavakkal fordul minden férfihoz és nőhöz a világon, bensőséges, személyes hangú párbeszédbe bocsátkozik velünk. A középpontban az a téma áll, amely a leginkább kedves a szívének: az irgalmasság, tanúságtételének és pápaságának alapja. A könyv lapjairól valósággal sugárzik a pápa vágya, hogy elérje mindazon lelkeket az egyházon belül és kívül , akik az élet értelmét, a béke és a bűnbánat útját, a testi és lelki sebek orvosságát keresik. Mindenekelőtt azokat a nyugalmat nem lelő, fájdalmakkal küzdő embereket, akik azt szeretnék, ha nem eltaszítanák, hanem befogadnák őket: a szegényeket és a kirekesztetteket, a fogvatartottakat és a prostituáltakat, de a tévelygőket is, a hittől eltávolodókat, a homoszexuálisokat és az elváltakat. A Vatikán-szakértő Andrea Torniellivel folytatott beszélgetésben Ferenc pápa fiatalkori emlékein és megindító lelkipásztori élményein keresztül magyarázza el, miért is tartotta olyan fontosnak a rendkívüli szentév meghirdetését. Anélkül, hogy tagadná az etikai és teológiai kérdések jelentőségét, hangsúlyozza, hogy az egyház senki előtt sem zárhatja be kapuit; inkább az a feladata, hogy behatoljon a lelkekbe, és lehetőséget teremtsen a felelősségvállalásra és az elkövetett bűnöktől való eltávolodásra. Az őszinte párbeszéd során Ferenc pápa az irgalmasság, igazságosság és a romlottság kapcsolatának bonyolult kérdésére is kitér. Azokat a keresztényeket pedig, akik az igazak közé sorolják magukat, emlékezteti: A pápa is csak ember, és szüksége van Isten irgalmasságára. Az Isten neve irgalmasság 82 országban jelenik meg világszerte.

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
, Antonio Spadaro Ferenc Pápa
Reggeli prédikációk 2.

3999 Ft 3199 Ft 20%


starsBetöltés...
Reggeli prédikációk 1.

3999 Ft 3199 Ft 20%


starsBetöltés...
Ferenc Pápa - Karikó Éva (Összeáll.)
A szívtől a kézig – Ferenc pápa az emberi kapcsolatokról

2999 Ft 2399 Ft 20%


starsBetöltés...
Kegyelem és bűn szőttese

2990 Ft 2392 Ft 20%

Ferenc Pápa

Ferenc pápa (Jorge Mario Bergoglio) olasz származású argentin teológus-pap, aki a bíborosi testület 2013. március 13-i döntése alapján lett a katolikus egyház legfőbb vezetője.
Buenos Airesben vegyésztechnikusi diplomát szerzett, majd 22 éves korában a papi hivatást választotta. 1958-ban lett a jezsuita rend novíciusa, 1969-ben pappá szentelték. 1998-tól Buenos Aires érseke, 2001-től bíboros.
Ferenc az első jezsuita pápa, és egyben az első pápa az amerikai kontinensről. A Ferenc nevet Assisi Szent Ferenc tiszteletére választotta.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja