Tovább olvasom

Merle, Robert

Jó városunk, Párizs

Francia história 3.
starsBetöltés...

 

Fordította: Görög Lívia
Megjelenés dátuma: 2019-07-26
Terjedelem: 552 oldal

 

Méret: 144 x 223 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789634790303
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Robert Merle Francia históriájának harmadik kötetében az orvosi, illetve gyógyszerészi tanulmányaikat befejező Siorac fivérek hazatérnek Périgord-ba, de rövidesen ismét kénytelenek útra kelni, mert Pierre-nek – egy életbevágóan fontos ügy miatt – találkoznia kell a királlyal, IX. Károllyal. A francia uralkodó éppen arra készül, hogy húgát, Margot hercegnőt – a megbékélés jegyében – hozzáadja a hugenotta Navarrai Henrikhez. Ám keserű csalódás vár azokra, akik azt remélik, hogy ez a házasság megalapozhatja a francia katolikusok és protestánsok közötti békét, mivel az esküvő után néhány nappal egy merénylő megsebesíti Coligny admirálist, a hugenották vezérérét, majd eljön az 1572. augusztus 23-i gyászos éjszaka, amelynek eseményei a Szent Bertalan-éji mészárlás néven vonulnak be a történelembe. A hugenotta nemesség színe-virágának legyilkolása után Franciaországban újra fellángol véres polgárháború.

Kategória:

Szentül hiszem: velünk is úgy van ez, mint a tengerrel, a sima tükör puszta látszat. Belül csupa forrongás, mozgás, változás az egész. Ezért nem lehet soha igazán elégedett az ember, s nem nyugodhat meg a lelke. Mihelyt elérte célját, már más kell neki, másra vágyik.

A szerző további könyvei

Merle, Robert

Robert Merle (1908–2004) előbb filozófia, majd angol szakot végzett a Sorbonne-on. A II. világháború kitörése után összekötőként szolgált az angol expedíciós hadtestben, s Dunquerke-nél hadifogságba esett. Szabadulása után kezdte írni háborús tapasztalatait felidéző első regényét, a Két nap az életet, amellyel 1949-ben elnyerte a Goncourt-díjat. A háború a későbbiekben is Merle életművének legfőbb témája marad: Malevil című regénye az atomháborút túlélő embercsoportokról, az Állati elmék az idomított delfinek hadra fogásáról szól, legnagyobb írói vállalkozása, a tizenhárom kötetes Francia história sorozat pedig a XVI–XVII. századi francia vallásháborúk korának nagyszabású tablója.

Robert Merle világszerte az egyik legolvasottabb francia író, aki Magyarországon is immár fél évszázada töretlen népszerűségnek örvend.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja