Tovább olvasom

Egressy Zoltán

Jolka harangja

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2022-05-25
Terjedelem: 240 oldal

 

Méret: 121 x 183 mm
ISBN: 9789634799023
2 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Egressy Zoltán új regényének főhőse Jolka, a halálára készülő zalai parasztasszony. Kilencvennégy évet lehúzott már e világban, s ahogy az öregek szoktak, úgy beszél ő is az életéről: gyermekkoráról, a feleségként átélt évtizedekről és az utolsó életszakaszról, a több mint két évtizede tartó magányáról. S ahogy az öregek szokták, ő is mindegyre más fénytörésben meséli el életének öt-hat különösen fontos eseményét. De lassacskán azt érezzük: mintha valami krimi is megbújna ebben a dolgos, szép, becsületes életben.

Egressy Zoltán pedig Jolka alakjával, történetével részint elgondolkodtat kis és nagy bűnök mibenlétéről, s talán nem kevésbé fontos, hogy a kihalóban lévő zalai-somogyi tájnyelvet az irodalomba, a közös emlékezetbe emeli.

 

 

Kategória:

„A háború is igaz vót. Tizenhét-tizennyóc vótam abba az időbe. Az egyik német hű, de akart vóna gyünni énhozzám. Mikor aztán a ruszkik vótak, az egyik képes lett vóna itt maradni miattam. Aztán elmenesztették, ment a bandája után. Akart vóna maradni Magyarországon. Hát kinek köllött vóna egy ruszki? Nekem nem, a világér se”

Egressy Zoltán

 

Szép Ernő- és József Attila-díjas író, költő, drámaíró.

  1. augusztus 2-án született Budapesten.

Színdarabjait magyar és külföldi színházak rendszeresen játsszák, bemutatóinak száma jóval 100 felett van.

Főbb prózai művei: Most érsz mellé, Szaggatott vonal, Majd kiszellőztetsz, Százezer eperfa, Lila csík, fehér csík, Szarvas a ködben, Júlialepke, Hold on.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja