Tovább olvasom

Jamagucsi Szango

Kamikaze, az isteni szél

Szenzár Könyvek
starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2019-05-31

 

Méret: 144 x 223 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634792390
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A rettenetes világhódító, Kubiláj kán Japán megszállására készül. 1274-ben hatalmas flottával támadja meg Kjúsú szigetét. A negyvenezer megszálló katona újszerű stratégiája, a mongol íjak fölénye hamar visszavonulásra kényszeríti az alig hatezer japán harcost. Hiába a hősies ellenállás, minden elveszni látszik: az ellenség mélyen behatol a szárazföldre. Máig sem tudni, miért, a mongolok úgy döntenek, hogy visszavonulnak hajóikra, és ott töltik az éjszakát. Ekkor csap le rájuk a mindent elpusztító vihar: a kamikaze, az Istenek Szele.

1281-ben egy száznegyvenezer fős, egyesült mongol–koreai–kínai hadsereg minden idők legnagyobb hajóhadával indul el Japán felé. Mindenki tudja, ez lesz az az ütközet, amelyben hősök születnek…

Sikerül-e visszaverni a szigetekre törő ellenséget? Meg lehet-e akadályozni egy gyönyörű rókatündér cselszövéseit? Vajon ismét a pusztulás szélén álló ország segítségére sietnek az istenek?

Jamagucsi Szango legújabb történelmi kalandregényében – a nagysikerű Tokugava és a Szamurájok hajnala után – a mongol invázió heroikus küzdelmeibe nyerhetünk betekintést.

 

Jamagucsi Szango kortárs író, az Ószakában bejegyzett Nito-jutsu Seishin-ryu kardvívóiskola mestere. Történelmi regényeiben, harcművészeti témájú írásaiban és tanításában a Busidó (a japán harcosok etikai kódexe) értékeit közvetíti. Számos utazása során egy ideig Budapesten is élt.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

20%
Jamagucsi Szango
Szamurájok hajnala – A Minamotók felemelkedése
starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

20%
Jamagucsi Szango
Tokugava – A legnagyobb sógun
starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

Jamagucsi Szango

Jamagucsi Szango kortárs író, a Tokióban bejegyzett Nito-jutsu Seishin-ryu kardvívó iskola alapító nagymestere. Történelmi regényeiben, harcművészeti témájú írásaiban és tanításában a Busidó (’a japán harcosok etikai kódexe’) értékeit közvetíti.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja