Tovább olvasom

Ferenc Pápa

Kegyelem és bűn szőttese


starsBetöltés...

 

Fordította: Karikó Éva
Megjelenés dátuma: 2015-12-07
Terjedelem: 180 oldal

 

Súly: 380 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789632277141
2 990 Ft2 392 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Még nem volt olyan pápa, akiről néhány év alatt ennyi könyv jelent meg magyarul. A Helikon Kiadó miért gyarapítja ezek számát? Ez az első Ferenc pápa füves könyv, mely a Szentatya pápává választása óta elhangzott szövegeiből készült, és ez az első, ami nem importált, amit magyar szerkesztő állított össze a magyar lélek sajátosságait szem előtt tartva. Hogyan vélekedik a Katolikus Egyház csúcsvezetője, a világ plébánosa, akit nem mellesleg az amerikai Time magazin és a francia Le Monde is az Év emberének választott, kétkedésről és hitről, boldogságról és félelemről, életről, halálról, isteniről és emberiről? Aki gyengéd és irgalmas az elveszettekhez, akik keresik az igaz utat, viszont nem bánik kesztyűs kézzel a megélhetési-, a kirakatkeresztényekkel, és aki önmagát sem kíméli. Aki együttérzést és tiszteletet sugároz azok felé is, akik másként látják a világot, viszont nem hirdet mást, mint amit a kétezer éves egyház tanít. Ebben a kötetben a válogatás első része található, a következőben többek között az önismeretről, a kommunikációról, a családról, korunk kihívásairól, nehézségeiről, háborúról és békéről összegyűjtött gondolatokat olvashatjuk, melyek iránymutatóak lehetnek az ,,értékek mai sivatagában” hívőknek és az egyháztól távol levőknek egyaránt. A kötetet összeállította és szerkesztette: Karikó Éva

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
, Antonio Spadaro Ferenc Pápa
Reggeli prédikációk 2.

3999 Ft 3199 Ft 20%


starsBetöltés...
Reggeli prédikációk 1.

3999 Ft 3199 Ft 20%


starsBetöltés...
Ferenc Pápa - Karikó Éva (Összeáll.)
A szívtől a kézig – Ferenc pápa az emberi kapcsolatokról

2999 Ft 2399 Ft 20%


starsBetöltés...
Ferenc Pápa
Isten neve irgalmasság

2999 Ft 2399 Ft 20%

Ferenc Pápa

Ferenc pápa (Jorge Mario Bergoglio) olasz származású argentin teológus-pap, aki a bíborosi testület 2013. március 13-i döntése alapján lett a katolikus egyház legfőbb vezetője.
Buenos Airesben vegyésztechnikusi diplomát szerzett, majd 22 éves korában a papi hivatást választotta. 1958-ban lett a jezsuita rend novíciusa, 1969-ben pappá szentelték. 1998-tól Buenos Aires érseke, 2001-től bíboros.
Ferenc az első jezsuita pápa, és egyben az első pápa az amerikai kontinensről. A Ferenc nevet Assisi Szent Ferenc tiszteletére választotta.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja