Tovább olvasom

Tyson, Mike

Kendőzetlen igazság

Szenzár Könyvek

starsBetöltés...

 

Fordította: Illés Róbert
Megjelenés dátuma: 2020-06-30
Terjedelem: 540 oldal

 

Méret: 155 x 230 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634795254
4 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

TYSON ÖNÉLETRAJZA UGYANOLYAN ÜTŐS, MINT A STÍLUSA A RINGBEN

„Iron Mike” Tyson Brooklyn legszegényebb és legveszélyesebb gettójában nőtt fel. Jamaicai apját alig ismerte, anyja pedig az alkohol és a kábítószer rabjaként kevés figyelmet fordított legkisebb gyermekére. Már egészen fiatal korában belecsöppent az egymással harcoló suhancbandák kíméletlen világába. Pályafutását, saját szavaival élve, piti bűnözőként kezdte, aki kapható volt mindenre, csak hogy megmeneküljön a pár évvel idősebb „nagymenők” állandó terrorizálásától. Megjárta a javítóintézetet és a fiatalkorúak börtönét is, mígnem egy váratlan találkozás gyökeresen megváltoztatta egyre kilátástalanabb sorsát. Cus D’Amato, a neves bokszedző védőszárnyai alá került, aki fiaként nevelte, és megállíthatatlanul repítette a csúcsra, bár Mike világbajnoki címét már nem érhette meg.

Tyson szókimondó önéletrajzi művében valóban felfedi az igazságot: nem szépít, nem magyarázkodik, nem köntörfalaz – hamisítatlan gettóstílusban mutatja be az életét: a ringben elért sikereit éppúgy, mint magánéleti problémáit, kicsapongó életmódját és számtalan személyes konfliktusát.

„Ki akartam tépni az ellenfelem szívét, én vagyok minden idők legjobbja, én vagyok a legbrutálisabb, leggonoszabb, legkönyörtelenebb bajnok, aki valaha élt, senki sem állhat az utamba. Lennox egy hódító? Nem! Én Nagy Sándor vagyok, ő nem Nagy Sándor! Én vagyok a valaha élt legjobb, soha senki nem volt ilyen könyörtelen, mint én. Sonny Liston vagyok, Jack Dempsey vagyok, nincs hozzám fogható, rájuk hasonlítok. Senki sem érhet a nyomomba, a stílusom féktelen, a védekezésem áttörhetetlen, úgy bokszolok, mint egy vadállat…”

A szerző további könyve

20%
Mike Tyson
Kendőzetlen igazság
starsBetöltés...
TYSON ÖNÉLETRAJZA UGYANOLYAN ÜTŐS, MINT A STÍLUSA A RINGBEN „Iron Mike” Tyson Brooklyn legszegényebb és legveszélyesebb gettójában nőtt fel. Jamaicai apját alig ismerte, anyja pedig az alkohol és a kábítószer rabjaként kevés figyelmet fordított legkisebb gyermekére. Már egészen fiatal korában belecsöppent az egymással harcoló suhancbandák kíméletlen világába. Pályafutását, saját szavaival élve, piti bűnözőként kezdte, aki kapható volt mindenre, csak hogy megmeneküljön a pár évvel idősebb „nagymenők” állandó terrorizálásától. Megjárta a javítóintézetet és a fiatalkorúak börtönét is, mígnem egy váratlan találkozás gyökeresen megváltoztatta egyre kilátástalanabb sorsát. Cus D’Amato, a neves bokszedző védőszárnyai alá került, aki fiaként nevelte, és megállíthatatlanul repítette a...

4999 Ft 3999 Ft

Tyson, Mike

Minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka, címét már húszéves korában megszerezte, amikor ellenfelét, a bokszlegenda Muhammad Ali utolsó legyőzőjét már a második menetben kiütötte. A meccs előtt Ali „Üsd ki a kedvemért!” szavakkal biztatta Mike-ot. Félelmetesen agresszív, kegyetlen stílusával üstökösként robbant be a profi boksz világába, karrierje alatt 56 meccséből 50-et megnyert, ebből 44-et kiütéssel. 2011-ben bekerült az Ökölvívó-hírességek Csarnokába. Visszavonulása után kamera elé állt, és kisebb szerepet vállalt a Másnaposok I. és II. részében. A filmes világhoz való vonzódása miatt Tyrannic Productions névvel céget alapított, de létrehozta saját ruházati vállalkozását, a Mike Tyson Collectiont is. Kiváló előadóként egyszemélyes show-jával a Broadway ünnepelt vendége. Jelenleg feleségével és gyermekeivel Las Vegasban él.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja