Tovább olvasom

Ferlinghetti, Lawrence

Kicsi Fiú


starsBetöltés...

 

Fordította: M. Nagy Miklós
Megjelenés dátuma: 2019-09-05
Terjedelem: 172 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634793465
3 499 Ft2 799 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A híres beatköltő századik születésnapja előtt megírta irodalmi testamentumát – egy olyan önéletrajzi regényt, amelyben nemcsak saját életét tekinti át, hanem katasztrófa felé sodródó civilizációnk állapotát is.

Lawrence Ferlinghetti lázas, szenvedélyes, áradó, varázslatos szövege újra és újra visszatér a gyermekkori traumáihoz, magányához, árvaságához, párizsi egyetemista éveihez és a második világháborúhoz (amikor részt vett a D-napi partraszállásban), miközben a beatnemzedék más nagyjait – Ginsberget, Kerouacot és Burroughst – is rendre megidézi. A Kicsi Fiú fáradhatatlan számvetés az élettel járó minden fájdalommal és eksztázissal, egyszerre nosztalgikus és lázadó kiáltvány az elvesztett ártatlanság mellett, tehetetlen haragtól izzó, ugyanakkor fanyar iróniával árnyalt elmélkedés az emberi nemről, amely végtelen mohóságában tönkreteszi önmagát és a bolygót – megrázó ébredés az amerikai álomból egy globális kataklizma előjeleire.

Kategória:

„A föld az a hely ahol a világegyetem többi része bölcs döntéssel elhelyezi az összes hibbantat aki valaha létezett hogy hogy hogy el legyenek szigetelve és ne adják át az őrületüket mint valami vírust az összes többi lénynek.”

Ferlinghetti, Lawrence

Lawrence Ferlinghetti a New York állambeli Yonkersben született 1919-ben. Számos verseskötet, prózai mű és dráma szerzője, amellett kiváló festőművész, aktivista és a híres City Lights Booksellers és Publishers alapítója. Coney Island of the Mind című kötete minden idők egyik legtöbb példányban elkelt verseskötete. Számos kitüntetése közül néhány: a Los Angeles Times Robert Kirsch-díja, a National Book Critics Circle Ivan Sandrof-díja, az ACLU Chief Justice Earl Warren Liberties-díja.

2012-ben neki ítélték a Magyar PEN Club által alapított, első alkalommal kiosztott Janus Pannonius nemzetközi költészeti nagydíjat – miután azonban Ferlinghetti tudomást szerzett arról, hogy a díjat részben a magyar kormány finanszírozza, visszautasította a kitüntetést.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja