Tovább olvasom

Vodolazkin Jevgenyij

Laurosz

starsBetöltés...

 

Fordította: Pálfalvi Lajos
Megjelenés dátuma: 2021-11-03
Terjedelem: 536 oldal

 

Méret: 121 x 183 mm
ISBN: 9789634797739
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A Laurosz egy középkori orosz szent élettörténete, de sokkal több is annál: időtlen könyv az örök szerelemről és az időről, amely talán nem is létezik. Olyan könyv, amely furcsa, már-már elveszetett érzéseket ébreszt az emberben: irgalmat, könyörületet…

Az elmúlt évtized legnagyobb orosz irodalmi világsikere ez a regény: bámulatosan eleveníti meg a XV. századi Oroszországot, miközben ízig-vérig modern, és főhőse, a különleges képességekkel megáldott orvos, a szent gyógyító Arszenyij sorsával, gondolataival, küzdelmeivel, gyötrelmeivel, önfeláldozásával a ma emberéhez szól.

 

JEVGENYIJ VODOLAZKIN 1964-ben született Kijevben. Középkorkutató, Dmitrij Lihacsov tanítványa. A Laurosz (a második regénye) a 2013-as esztendő irodalmi szenzációja lett, Vodolazkin a Nagy Könyv-díjat is elnyerte vele, majd a külföldi megjelenések után világszerte mint új orosz nagyregényt méltatták. Azóta a Brisbane és a legújabb, Opravdanyija osztrova című műve is nagy sikert aratott.

Kategória:

„A Lauroszban Vodolazkin az orosz vallásos érzés mélyére hatol, sőt annak az őrjítően rejtélyes fogalomnak a mélyére is, amelyet általában, már-már klisészerűen »orosz léleknek« nevezünk.”

The New Yorker

A szerző további könyve

20%
Jevgenyij Vodolazkin
Brisbane
starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

Vodolazkin Jevgenyij

(sz. 1964) 1982-ben szerzett bölcsészdiplomát a kijevi Sevcsenko Egyetemen, majd sokáig, mint középkorkutató, csak tudományos munkákat publikált.

2009-ben jelent meg első regénye, a Szolovjov i Larionov (Szolovjov és Larionov), amelyet a kritika jól fogadott, de a széles olvasóközönség csak 2012-ben ismerte meg a nevét, amikor megjelent Lavr (Laurosz) című regénye, amely aztán világszerte óriási sikert aratott – Vodolazkin számos oroszországi és külföldi díjat nyert el művével, amely egy középkori orosz gyógyító élettörténetét meséli el. A 2019-ben megjelent, immár napjainkban játszódó Brisbane hasonlóan nagy sikert aratott Oroszországban – s több mint harminc országban készül a fordítása.

A fotót készítette Sergey Semkin.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja