Tovább olvasom

Flea

LSD gyerekeknek

Trubadúr Könyvek
starsBetöltés...

 

Fordította: Pritz Péter
Megjelenés dátuma: 2020-07-16
Terjedelem: 276 oldal

 

Méret: 165 x 235 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789632274669
4 299 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Michael Peter Balzary, vagy, ahogy a világ ismeri: Flea, a Red Hot Chili Peppers egyik alapító tagja, basszusgitár fenoménje, és a rock and roll univerzum egyik legszerethetőbb figurája.

LSD gyerekeknek című önéletrajzában maga írja meg szövevényes, viszontagságos, szomorú, elképesztő, felemelő és inspiráló életét addig a pontig, amíg a Red Hot Chili Peppers-zel elindul a halhatatlanná válás útján. Az LSD gyerekeknek nem egy szokványos sex & drugs & rock & roll botránykönyv, hanem egy érzékeny ember és művész őszinte, egyedi hangvételű, túláradó, összetéveszthetetlenül flea-s stílusban megírt memoárja fiatalkoráról, ami tele van kedves, szívbemarkoló, megindító, hihetetlen, bizarr és hajmeresztő történetekkel. Olyan, mint egy letehetetlen önterápiás napló, amit a páciens szíves hozzájárulásával most mindannyian elolvashatunk.

Útlevél Flea világába a könyv fordítója, Pritz Péter tollából.

„Egy romantikus kiskölök voltam, tele érzelmekkel, akit mélyen megérintett a könyvek fantáziavilága, a történetek tálalásának mesteri módja, és az, amit az élet az utcán kínált. És Hollywoodban elég sokat kínált. Már egészen tudatában voltam önmagamnak, de megmagyarázhatatlan módon közben gyakran voltam szomorú, és kétségbeesve kerestem a bajtársakat, a szeretetet és a megértést. Simán készen álltam arra, hogy megőrüljek, csak azért, hogy bebizonyítsam, hogy érek valamit. Kiborítom a kispolgárokat, tehát vagyok.”

Flea

Flea (sz. 1962, Melbourne) zenész és alkalmi színész. Leginkább a Red Hot Chili Peppers társalapítójaként és basszusgitárosaként ismert. 2009-ben a Rolling Stone magazin olvasói minden idők második legjobb basszusgitárosának választották. 2012-ben a zenekar tagjaként beválasztották a Rock and Roll Hall of Fame legendái közé. Társalapítója a The Silverlake Conservatory of Music zeneiskolának.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja