Tovább olvasom

Pirotte, Emmanuelle

Ma még élünk


starsBetöltés...

 

Fordította: Takács József
Megjelenés dátuma: 2019-10-29
Terjedelem: 248 oldal

 

Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789632278094
3 599 Ft2 879 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Fél évvel a normandiai partraszállás után a németek az 1944. decemberi ardenneki offenzívával próbálják megállítani a szövetséges csapatok előrenyomulását. Az egyik környékbeli faluban lakó családnál átmeneti menedékre találó hétéves zsidó kislány, Renée egy szerencsétlen félreértés folytán az amerikai egyenruhába bújtatott német diverzánsok kezébe kerül. Renée minden bizonnyal az ég kegyeltje, mert nemcsak hogy csodával határos módon túléli ezt a „kalandot”, de Mathias személyében olyan védelmezőre tesz szert, aki kész a saját életét is kockára tenni érte.
Emmanuelle Pirotte 2015-ben megjelent regényét eddig 16 nyelvre fordították le, és a könyv nemzetközi sikerének hatására 2019- ben megkezdődött a várva várt film forgatása is.

Kategória:

„Hirtelen felrémlett előtte az az erdőbeli jelenet, amikor ott állt a két katona előtt, akik arra készültek, hogy megöljék. Hallja, ahogy a német katona felhúzza a pisztolyt. Érzi, hogy a férfi habozik, aztán megérzi a fejére célzó katona félelmét is. Akkor megszólal a másik katona.
Azon a kissé rekedtes, meleg hangján. Ő fog lőni. Renée tudja, hogy ez a vég, mégis látni akarja ezt a férfit.”

Pirotte, Emmanuelle

EMMANUELLE PIROTTE (1968 –), a francia anyanyelvű belga írónő művészettörténet szakon végzett a Brüsszeli Szabadegyetemen, majd történeti tanulmányokat folytatott, és doktori értekezése megírása után néhány évig kutató történészként dolgozott. Miután élettársának, a filmrendező, forgatókönyvíró és producer Sylvestre Sbille-nek köszönhetően néhány önállóan vagy a párjával közösen írt forgatókönyvéből film, illetve rövidfilm készült, Emmanuelle Pirotte – történészi munkáját felfüggesztve – az írásnak szentelte magát. Eredetileg a Ma még élünk is kettejük által közösen jegyzett forgatókönyvnek készült, ám mivel a mű filmre vitele egyre késett, az írónő regénnyé dolgozta át a szcenáriót.

 

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja