Tovább olvasom

Highsmith, Patricia

Mélyvíz


starsBetöltés...

 

Fordította: Kelemen László
Megjelenés dátuma: 2022-07-21
Terjedelem: 400 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
ISBN: 9789634796459
4 299 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Előjegyezhető

„A love story soha nem a teljes történet.”

Victor Van Allen higgadtan, a barátai számára felfoghatatlan nyugalommal fogadja el felesége cseppet sem titkolt kilengéseit. Melinda nyilvánosan kezd ki férfiakkal, akiket még a házukba is meghív, és férjével mit sem törődve marasztalja őket éjszakára. A rendkívül intelligens férj látszólag hozzászokott a helyzethez, és egy külön világot alakított ki magának a ház másik felében.

De egyszer csak az asszony egyik korábbi szeretőjét meggyilkolják. Vic – hogy a felesége szeretőit elriassza – azt kezdi terjeszteni, hogy ő volt a tettes. A makulátlan jellemű, a környezetében nagy tiszteletnek örvendő férfinak ezt nem hiszik el, de a gyanú egyre több emberben feltámad, amikor Melinda egy újabb szeretője is meghal…

A regény legújabb filmfeldolgozása igazi sztárparádé: Adrian Lyne rendezte, a főszerepet pedig Ben Affleck alakítja.

„Emlékszem, miután egy antikváriumban megvettem, arra gondoltam: »Miért nem említette nekem soha senki ezt a könyvet?«… A lélek sötétsége, a fóbiák, félelmek mind egy házaspár otthonában összpontosulnak, és ez engem mindig érdekelt: ez a durva háborúskodás férj és feleség között.” – Gillian Flynn

Kategória:

„Lehet persze, hogy nem a szeretet a megfelelő szó. Ragaszkodtak egymáshoz, szükségük volt egymásra, és Vic úgy gondolta, ha egyikük elmegy otthonról, hiányzik a másiknak. Nem talált szót, amellyel kifejezhette volna, mit érez Melinda iránt, amellyel le tudta volna írni a megvetésnek és az odaadásnak ezt a sajátos keverékét.”

Highsmith, Patricia

Patricia Highsmith (1921–1995) amerikai írónő a pszichológiai thriller műfajának óriási hatású klasszikusa. Már az első, Két idegen a vonaton című regényével ismertté vált a nagyközönség számára, miután Alfred Hitchcock filmvászonra vitte a történetet. A Mr. Ripleyről szóló könyveiben (A tehetséges Mr. Ripley, Ripley a mélyben, Ripley és a maffiózók stb.) a szerző izgalmas – és erkölcsileg felkavaró – játékot játszik az olvasóval: intelligens sorozatgyilkosát olyan mély beleérzéssel ábrázolja, hogy megkedveljük, sőt szinte szurkolunk neki, hogy megússza a bűntényt. A Mélyvíz – Patricia Highsmith legsikeresebb könyve, melyből több filmadaptáció is készült – bravúrosan, minden apró részletével tárja elénk egy pszichopata gyilkos legbensőbb énjét.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja