Tovább olvasom

Pelevin, Viktor

Omon Ré

starsBetöltés...

 

Fordította: Bratka László
Megjelenés dátuma: 2018-09-17
Terjedelem: 196 oldal

 

Méret: 121 x 183 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634790327
2 699 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Mióta csak az eszét tudta, Omon Krivomazov mindig is a magasba vágyott.

Már kisgyerekként megszédítik a háborús filmekben látott vadászpilóták kalandjai, ikaroszi ambíciói pedig előbb a légierő oktatóiskolájába repítik, majd beválogatják egy Holdra készülő, szigorúan titkos szovjet expedícióba – a nemes cél egy rádióbója telepítése az égitest sötét oldalán, ami a kommunizmus hívószavaival töltené ki a világűr csendjét.

Az egyetlen, ám annál nagyobb probléma, hogy a hidegháborús űrversenyben jelentősen lemaradt (de önmagát még mindig kozmikus nagyhatalomnak képzelő és láttatni igyekvő) Szovjetunió nem rendelkezik a vállalkozás biztonságos végrehajtásához szükséges technológiával. A heroikus küldetés ezért voltaképpen öngyilkos misszió, ami végül ahhoz a felismeréshez vezeti el hősünket, hogy Szovjet-Oroszországban semmi sem az, aminek látszik…

Pelevin első regénye, amellyel nyomban óriási olvasó- és rajongótábort szerzett magának, remek humorú, váratlan fordulatokkal teli sci-fi paródiaként ugyanúgy olvasható, mint negatív utópiával határos korrajzként egy Szovjetuniónak nevezett kollektív illúzió összeomlásáról. Mindenekelőtt azonban feledhetetlen történet a teremtő fantázia erejéről, amely nemcsak az egyén szabadságát válthatja valóra, de könnyen össznemzeti téveszmékbe is torkollhat.

Kategória:

„A sarokból halk, gyűlöletteli szűkölés hallatszott; odanéztem, és egy kutyát láttam, amint sötétkék tányérja előtt ült, amelyre rakéta volt festve. Nagyon öreg, teljesen vörös szemű lajkakutya volt, de nem a szeme döbbentett meg, hanem a törzsén lévő, vezérőrnagyi parolis világoszöld kis tiszti zubbony, két Lenin-renddel a mellrészén.
– Ismerkedj meg vele! – mondta a repülésvezető, amikor elkapta a pillantásomat. – Lajka elvtárs. Az első szovjet űrhajós.”

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
A Legyőzhetetlen Nap

4999 Ft 3999 Ft 20%

starsBetöltés...
Gyengéd Érintések Művészete

3799 Ft 3039 Ft 20%

starsBetöltés...
Viktor Pelevin
Titkos pillantások a Fudzsi-hegyre

3799 Ft 3039 Ft 20%

starsBetöltés...
Viktor Pelevin
Generation P

3499 Ft 2799 Ft 20%

starsBetöltés...
Viktor Pelevin
iPhuck10

3799 Ft 3039 Ft 20%

Pelevin, Viktor

Viktor Pelevin (sz. 1962) a mai orosz irodalom kultikus, világszerte népszerű szerzője. Nevezték már a „gogoli hagyományok továbbírójának”, a „posztmodern orosz irodalom fenegyerekének” és a „cyberkor pszichedelikus Nabokovjának” is, míg ő maga „turbórealistaként” határozta meg prózáját. Sztahanovi tempóban bővülő, jelen állás szerint tucatnyinál is több regényből és megannyi elbeszélésből összeálló életműve javarészt magyarul is olvasható. Az iPhuck10 a legújabb kötete.

Tovább a szerző oldalára

"Az életben mindig van helye hőstettnek."

A szerkesztő ajánlja